Γιώργος Λιάγκας: Ξέσπασε κατά των βουλευτών της ΝΔ που δεν ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης

«Θα ψήφιζα Μητσοτάκη επειδή μου αρέσει το πιο προοδευτικό για τη ΝΔ» «Το ΚΚΕ είναι ένα ακραίο συντηρητικό κόμμα! Ξέρουμε ότι τα άκρα είναι συντηρητικά και είναι τα ίδια»...

Για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών που ψηφίστηκε χθες τη νύχτα στη Βουλή μίλησε ο Γιώργος Λιάγκας και πέταξε τα βέλη του τόσο στα κόμματα που είπαν «όχι» όπως το ΚΚΕ, όσο και στους βουλευτές της ΝΔ που δεν πήγαν να ψηφίσουν. Ο παρουσιαστής είπε τα εξής:
 
«Σαν ομάδα, σαν κάστα, οι τωρινοί βουλευτές είναι ότι χειρότερο έχει περάσει από την ελληνική Βουλή -δεν λέω για όλους. Είναι καθρέφτης μας. Το «Απών» σημαίνει «είμαι κότα!» και αναφέρομαι στους βουλευτές της ΝΔ. Τους ΑΝΕΛ τους περιμέναμε ότι είναι ένα συντηρητικό κόμμα, το ΚΚΕ το περιμέναμε γιατί είναι ένα ακραίο συντηρητικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή είναι ένα πιο ακραίο συντηρητικό κόμμα. Ξέρουμε ότι τα άκρα είναι συντηρητικά και είναι τα ίδια. Τι να κάνουμε; Μη στεναχωρηθούν οι σύντροφοι του ΚΚΕ. Δυστυχώς ένα αριστερό κόμμα όφειλε να πρωτοστατεί σε τέτοιες αποφάσεις και όχι να κρύβεται στις γωνίες. Εμένα μου έκανε εντύπωση ο μεγάλος διχασμός στη ΝΔ. Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε πολύ δύσκολες εποχές ψήφισε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. Ο Μειμαράκης απείχε. Οι μάγκες είναι ο Πλακιωτάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ντόρα, ο Δένδιας που ψήφισαν υπέρ. Είμαι ένα παιδί που προέρχομαι από τα σπλάχνα της ΝΔ, απλώς αυτά είδα και μετά πήγα στην αριστερά. Δεν τους μπορώ, τι να κάνω; Εγώ αν ψήφιζα θα πήγαινα να ψηφίσω Μητσοτάκη, επειδή μου αρέσει το πιο μοντέρνο, το πιο μπροστά, το πιο προοδευτικό για τη ΝΔ».