Γιώργος Χρανιώτης: «Μετά το metoo δεν μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις»

Γιώργος Χρανιώτης

"Μπορεί παλαιότερα να έβλεπες έναν σκηνοθέτη ή έναν ηθοποιό, ο οποίος να είχε μια ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά τη δικαιολογούσες γιατί είχε ταλέντο" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Χρανιώτης.

Καλεσμένος στο Familiar βρέθηκε ο Γιώργος Χρανιώτης το απόγευμα της Κυριακής προκειμένου να συναντήσει τη Μυρτώ Κάζη και τον Ετεοκλή Παύλου. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στο ελληνικό #metoo και τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις που ήρθαν στο φως για τον χώρο του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Χρανιώτης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «νομίζω πως ένας από τους λόγους που και γω είχα συμμετοχή στο #Metoo, παρ’ ολο που δεν είμαι παθών, είναι για να μου πει αύριο ο γιος μου ότι θα γίνει ηθοποιός, χορευτής ή τραγουδιστής και να το αντιμετωπίσω με την καχυποψία που θα το αντιμετώπιζα αν μου έλεγε πως θα γίνει πολιτικός μηχανικός, αρχιτέκτονας ή ήθελε να ανοίξει ένα σουβλατζίδικο».

«Από την άλλη νομίζω ότι είναι ένας πολύ ιερός αγώνας όλος αυτός που γίνεται γιατί όντως, το καταλαβαίνω και τώρα που κάνω γυρίσματα, είναι τα πράγματα πολύ πιο καθαρά».

«Μπορεί παλαιότερα να έβλεπες έναν σκηνοθέτη ή έναν ηθοποιό, ο οποίος να είχε μια ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά τη δικαιολογούσες γιατί είχε ταλέντο. Έλεγες, «δεν πειράζει αυτός είναι ένας ευφυής καλλιτέχνης ας κάνει ότι γουστάρει». Τώρα, λοιπόν, δεν μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις» πρόσθεσε ο ηθοποιός στη νέα εκπομπή του OPEN.