Γιάννης Μπέζος για Αμβρόσιο: «Είναι Ταλιμπάν! Δείγμα αγραμματοσύνης»!

«Όλα αυτά είναι ακρότητες και είναι από τον φόβο μας για το διαφορετικό. Η θρησκεία είναι για να σε ζεσταίνει, να σε παρηγορεί, να σου δίνει κάτι για το επέκεινα... Παίρνω την ευθύνη που το λέω»!

Για το αχαρακτήριστο κείμενο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου σχετικά με τους ομοφυλόφιλους μίλησε ο Γιάννης Μπέζος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά. Ο καταξιωμένος ηθοποιός πήρε σαφή θέση αναφέροντας τα εξής:

«Αυτό σημαίνει ότι φοβάται. Όταν φοβόμαστε το διαφορετικό, θέλουμε να το εκμηδενίσουμε. Πέρα από αυτό -γιατί είναι γραφικό το θέμα του Αμβρόσιου- η Εκκλησία οφείλει να απαντήσει στο μεγάλο ερωτηματικό του ανθρώπου για τη ζωή και τον θάνατο. Αντί να απαντήσει σε αυτό, ασχολείται με όλα τα άλλα. Δεν είναι δυνατόν ένας ιεράρχης να δίνει στίγμα στην κοινωνία λέγοντας αυτά. Θα έπρεπε να είναι πιο σιωπηροί και να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους να τους απαντήσουν στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και του θανάτου. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, να λειτουργεί σαν Ταλιμπάν. Όλα αυτά είναι ακρότητες και είναι από τον φόβο μας για το διαφορετικό και είναι δείγμα αγραμματοσύνης. Η θρησκεία είναι για να σε ζεσταίνει, να σε παρηγορεί, να σου δίνει κάτι για το επέκεινα. Αντί γι’ αυτό, ασχολείται με όλα τα άλλα και μάλιστα, με αφορμή τον θάνατο ενός σπουδαίου ανθρώπου. Παίρνω την ευθύνη που το λέω. Ενός πολύ σπουδαίου ανθρώπου και πάρα πολύ αθόρυβο. Δεν είναι δυνατόν ο θάνατός του να προκαλεί τέτοιο θόρυβο».