Γιάννης Μπέζος: «Είμαι υπερήφανος που κάποιοι με λένε …στραβόξυλο»

Γιάννης Μπέζος

«Δεν μπορώ να ασχολούμαι άλλο με σαχλαμάρες.»

Ο Γιάννης Μπέζος μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από την εκπομπή του «Μιλώντας για το θέατρο», το κόστος της και τις δηλώσεις του μιλά για αυτό σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα και στον Βασίλη Τσακίρογλου.

Ο ντόρος γύρω από την εκπομπή σας στην ΕΡΤ (Μιλώντας για το θέατρο) δημιούργησε απορίες. Τελικά είναι ακριβή και σας αξίζει όπως είχατε δηλώσει ή όχι; «Δεν μπορώ να ασχολούμαι άλλο με σαχλαμάρες. Με κάλυψε απόλυτα η δήλωση του Διονύση Τσακνή εκ μέρους της ΕΡΤ. Εγώ θέλησα να κάνω μια εκπομπή που να παρουσιάζει κυρίως τις παραστάσεις που πρόκειται να ανέβουν στην αθηναϊκή σκηνή, αλλά όχι μόνο σε αυτήν. Και όσον αφορά στο περιεχόμενο και τον στόχο του εγχειρήματος είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Θεωρώ γελοίο να το συζητάμε άλλο».

Γιατί ορισμένοι τουλάχιστον, σας χαρακτηρίζουν άνθρωπο δύσκολο, στρυφνό, ένα «στραβόξυλο»; «Ρωτήστε τους. Δεν με πειράζει, αντιθέτως με κάνει πάρα πολύ υπερήφανο να με λένε στραβόξυλο αυτοί που το λένε. Θα παραμείνω στραβόξυλο γι΄ αυτούς, έτσι για το πείσμα. Στην πραγματικότητα, όμως, με ξέρουν πάρα πολλοί άνθρωποι -όλοι με ξέρουν, ου συνάδελφοί μου, το κοινό κ.λπ. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορες φήμες για μένα, λ.χ. ότι είμαι τσιγκούνης. Όσοι με ξέρουν γελάνε με κάτι τέτοια, γιατί στην πράξη ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Αυτοί που επιμένουν να με λένε στραβόξυλο έχουν πρόβλημα. Κι εγώ θα φροντίσω να τους το πολλαπλασιάσω».