Γιάννης Μπέζος: «Δεν θα μιλήσω με αγράμματους»!

Γιάννης Μπέζος

"Τα λέμε μεταξύ μας, αλλά δεν τα λέμε δημόσια. Δηλαδή, δουλευόμαστε μεταξύ μας"!

Ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε στο Πρωινό, στο ξεκίνημα της εβδομάδας, και απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στις ερωτήσεις της Φαίης Σκορδά. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε για τις -κατά καιρούς- «σκληρές» δηλώσεις που έχει κάνει:

«Δεν μετανιώνω για δηλώσεις μου, αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου και των λόγων μου. Δεν αυτολογοκρίνομαι εύκολα. Δεν θα πω άκριτα πράγματα, αλλά όταν κάτι νομίζω ότι έχω την υποχρέωση να το πω, θα το πω.

[dfp_ads id=236982]

Ο περίγυρος είναι άθλιος. Όταν εγώ που έχω αυτή τη θέση και αυτή την ηλικία, δεν το εντοπίζω και δεν το λέω, είναι λάθος. Φυσικά και δεν θα μιλήσω με αγράμματους γιατί δεν θέλω να μπω σε τέτοιες περιπέτειες. Δεν έχω ούτε όρεξη, ούτε το επιτρέπει η αισθητική μου, ούτε η παιδεία μου. Αυτός που το λέει φυσικά και είναι αγράμματος, αν απαντήσω είναι σαν να τον κάνω αντίπαλο. Για μένα είναι ανύπαρκτος. Αυτό.

Η δημόσια εικόνα μου είναι αυτή που είναι, έχει γίνει με πολύ κόπο και δεν μπορεί να την πνίξει κανείς. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των λόγων μου. Έχουν γίνει αγώνες σε αυτή τη χώρα εδώ και 200 χρόνια για την ελευθερία του να μιλάμε. Τώρα θα γίνουν άλλοι τόσοι για να έχουμε και την ευθύνη αυτών που λέμε. Εγώ, λοιπόν, δεν λέω τσάμπα πράγματα, παίρνω την ευθύνη αυτών που λέω και δεν με πειράζει καθόλου. Μου αρέσει πάρα πολύ που κάποιοι ενοχλούνται, γι’ αυτό το λέω για να ενοχληθούν! Μπας και ξυπνήσουμε και πάμε παρακάτω, γιατί έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω».

Ο Νικήτας Τσακίρογλου λέει άλλα απ’ ότι Μπέζος – Τσαλίκη…

Για τις σοβαρές ελλείψεις που έχει η υποδομή σε αρκετά περιφερειακά θέατρα, ο Γιάννης Μπέζος τόνισε: «Η κατάσταση στα περιφερειακά θέατρα είναι μια διαπίστωση την οποία δεν τη λέμε και πρέπει κάποτε να την πούμε. Υπερθεματίζω την ανάρτηση που έκανε η σύζυγός μου στο διαδίκτυο γιατί τα έχω ζήσει. Τα λέμε μεταξύ μας, αλλά δεν τα λέμε δημόσια. Δηλαδή, δουλευόμαστε μεταξύ μας! Εάν δεν το πούμε, εάν δεν γίνουμε δυσάρεστοι, δεν θα προχωρήσουμε. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν γίνω δυσάρεστος».