Η εξομολόγηση του Κωστόπουλου στη Μενεγάκη για την πτώχευση της ΙΜΑΚΟ: «Δεν είμαι καλά…»

Πέτρος Κωστόπουλος

«Αυτό το πράγμα δεν το ξέρεις και μην το γνωρίσει κανένας άνθρωπος, ούτε και αυτοί που μου τη πέσανε, κανένας να μην το γνωρίσει».

Καλεσμένος της Ελένης Μενεγάκη ήταν ο Πέτρος Κωστόπουλος. Ο γνωστός εκδότης και παρουσιαστής μίλησε στον αέρα της εκπομπής για την πτώχευση της εταιρείας του, αλλά και για το πώς νιώθει τα τελευταία χρόνια.

[dfp_ads id=236982]

«Πέντε χρόνια είμαι τρομαγμένος. Δεν είμαι καλά, γιατί όταν υπάρχει μια πτώχευση μιας τεράστιας εταιρείας σε κυνηγάει ένας διάολος δικαστικός, από εκβιασμούς, με ότι θέλεις για πάρα πολλά χρόνια. Δηλαδή, εκεί που θέλεις να είσαι καλά, με το παιδί σου, κάθεσαι, παίζεις μπάσκετ, ξαφνικά παίρνεις ένα τηλέφωνο και γίνεσαι χάλια. Αυτό το πράγμα δεν το ξέρεις και μην το γνωρίσει κανένας άνθρωπος, ούτε και αυτοί που μου τη πέσανε, κανένας να μην το γνωρίσει. Είναι ένας δικαστικός, εκβιαστικός μαραθώνιος για πάρα πολλά χρόνια. Μου έλεγες “είσαι δυνατός, μην μασάς, πήγαινε”, αλλά αυτό είναι μια κουβέντα. Εγώ δεν είμαι σούπερμαν, εμένα οι φίλοι μου και οι άλλοι με βλέπουν σαν σούπερμαν.

“Ο Κωστόπουλος δεν μασάει μία, θα ξαναβγεί…”, λάθος. Είμαι από σάρκα και οστά και καταρρέω  όπως θα καταρρεύσει το Ελενάκι. Εσύ, όμως, είσαι πιο σκληρή από μένα, η Τζένη είναι πιο σκληρή από μένα. Όταν ένας άντρας χάσει τη δουλειά του, όταν χάσει όλα του τα λεφτά, όταν τον ακυρώνουν, είναι σαν να χάνει τα γεννητικά του όργανα. Του άντρα η ζωή είναι η δουλειά του, η επιτυχία του, η παρουσία του. Είναι ένα πολεμικό ον. Όταν του τα στερήσεις όλα αυτά, δεν έχει τίποτα. Εάν σε αυτά προσθέσεις και κανένα διαζύγιο, τότε ο άλλος γίνεται αλοιφή. Και αυτό οι γυναίκες πρέπει να το καταλάβουν μέσα στην κρίση.

Οι γυναίκες μέσα στην κρίση τιμωρούν τον άντρα, δεν μιλάω για μένα και την Τζένη, λέω γενικά τι μου έλεγε ο Ασκητής, τον στρεσάρουν τον άντρα, δεν έκανες αυτό, δεν έφερες εκείνο, τα λεφτά δεν φτάνουν. Και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή τη στιγμή είναι ένας ευνουχισμένος άντρας. Ο άνεργος ή αυτός που παίρνει 1.000 αντί για 3.000  είναι ένας ευνουχισμένος άντρας που θέλει βοήθεια, στήριξη και ανέβασμα του ψυχισμού του. Εγώ πέρασα αυτό, δεν είμαι υπεράνθρωπος. Όλα αυτά παίξανε μεγάλο ρόλο, δεν μπορώ να ξαναβρώ τον ρυθμό μου, αλλά θα τον βρω. Είμαι καλύτερα, αλλά είναι δύσκολα αυτά τα πράγματα».