Εύη Κυριακοπούλου: «Ήταν το χειρότερο τέλος που θα μπορούσα να φανταστώ για την καριέρα μου»

Εύη Κυριακοπούλου

Η Εύη Κυριακοπούλου μιλά για το κόψιμο της εκπομπής της στην ΕΡΤ.

Το κόψιμο της εκπομπής της απο την διοίκηση της ΕΡΤ καταγγέλει η γνωστή δημοσιογράφος Εύη Κυριακοπούλου, σύζυγος του γνωστού σκιτσογράφου ΚΥΡ, η οποία επί 17 χρόνια παρουσίαζε τις εκπομπές «Η ζωή είναι Αλλού» και «Επι Τούτω». Η δημοσιογράφος μιλώντας στην εκπομπή ΕΜΕΙΣ και στον Γιάννη Βίτσα αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο κόστος της εκπομπής σε σχέση με άλλες του ίδιου περιεχομένου.

Έχω στεναχωρηθεί πολύ όχι γιατί κόπηκε η εκπομπή μου. Αυτό ήταν στη διακριτική ευχέρεια της ΕΡΤ – με την οποία συνεργαζόμαστε 17 χρόνια – ανά πάσα στιγμή να μην μου ανανεώσει τη σύμβαση. Επί 17 χρόνια είμαι με συμβάσεις στην ΕΡΤ. Ποτέ δεν υπήρξα μόνιμη υπάλληλος. Έχω στεναχωρηθεί γιατί δεν προβλήθηκαν αυτές οι 7 συγκεκριμένες εκπομπές. Τις είχα γυρίσει, πληρωθεί και βεβαίως παραδώσει στην ΕΡΤ.

[dfp_ads id=236982]
Ποια ήταν η επίσημη αιτιολογία;

Δεν μου δόθηκε καμία επίσημη αιτιολογία. Η διοίκηση αποφάσισε να μην παίξει αυτές τις επτά εκπομπές στο πρόγραμμά της, όπως είχαν παιχτεί οι άλλες μισές του ίδιου κύκλου και να τις εντάξει κάποια στιγμή, όποτε και αν στο webtv.

Το αναφέρατε κι εσείς στην προσωπική σας σελίδα στο Facebook ότι θεωρείτε ότι κάποιοι εκ των καλεσμένων δεν ήταν επιθυμητοί.

Ναι δεν μπορώ να φανταστώ κύριε Βίτσα ότι ενόχλησε η Κατερίνα Βρανά, η stand up comedy, δεν μπορώ να φανταστώ ότι ενόχλησε η Μαρία Ευθυμίου, δεν μπορώ να φανταστώ ότι ενόχλησε ο Στρατής Παττακός ο καρδιοχειρουργός. Όλα μας οδηγούν ότι ενόχλησαν τρεις άνθρωποι, ο Στέλιος Ράμφος, ο Στάθης Καλύβας και ο Ανδρέας Πετρουλάκης. Η εκπομπή μου δεν ήταν πολιτική και δεν μιλούσαμε για πολιτική.

Σας στεναχωρεί, σας σοκάρει ο τρόπος που έγινε;

Πάρα πολύ. Εγώ στην ΕΡΤ οφείλω και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Επί δεκαεπτά χρόνια μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω και να μιλήσω με ότι σημαντικότερο έχει αυτή η χώρα. Δεν ήθελα να τελειώσω έτσι, να μην μου ανανέωναν τη σύμβαση, να τελείωνα. Να μην προβληθούν οι επτά τελευταίες, ήταν το χειρότερο τέλος που μπορούσα να φανταστώ στην καριέρα μου. Θέλω να σας πω ότι ήταν η φθηνότερη παραγωγή με αντίστοιχη εκπομπή. Καλώς ή κακώς επειδή τις γυρίζαμε για τηλεόραση αυτές και όχι για web ή για ραδιόφωνο, έπρεπε να έχουμε ένα στούντιο αξιοπρεπές, ένα σκηνικό αξιοπρεπές, να υπάρχει μακιγιέζ, οι φωτιστές, οι σκηνοθέτες, και όλο αυτό που το ξέρετε κι εσείς. Αν ξέραμε ότι πάμε για το web δεν θα κάναμε τόσο ακριβή παραγωγή. Το ακριβή μέσα σε εισαγωγικά γιατί σας λέω ότι από όλες τις αντίστοιχες εκπομπές συνεντεύξεων σε στούντιο είναι η πιο φθηνή.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και τη showbiz!