Eurovision 2021: Απόψε η μεγάλη μάχη Ελλάδας και Κύπρου

Eurovision 2021

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον αποψινό μεγάλο τελικό της Eurovision 2021.

Η καρδιά της ευρωπαϊκής μουσικής χτυπάει απόψε στις 22:00 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και συγκεκριμένα στην Ahoy Arena, όπου θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2021.

Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο, καθώς εκτός από τη Στεφανία Λυμπερακάκη που θα μας εκπροσωπήσει με το «Last Dance» στην Eurovision 2021, έχουμε και την Κύπρο με την Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo».

Οι δύο Ελληνίδες τραγουδίστριες πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στους δύο ημιτελικούς και πήραν επάξια το εισιτήριο για τον αποψινό μεγάλο τελικό της Eurovision 2021.

Οι 26 χώρες του τελικού της Eurovision 2021:

Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό είναι οι: Νορβηγία, Ισραήλ, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Λιθουανία, ΚΥΠΡΟΣ, Σουηδία, Βέλγιο, Ουκρανία.

Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό είναι οι: Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Ελβετία, ΕΛΛΑΔΑ, Φινλανδία.

Στο μεγάλο τελικό συμμετέχουν απευθείας οι: «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και η Ολλανδία ως διοργανώτρια.

Η σειρά εμφάνισης στον τελικό της Eurovision 2021:

Cyprus / Elena Tsagrinou – El Diablo

Albania / Anxhela Peristeri – Karma

Israel / Eden Alene – Set Me Free

Belgium / Hooverphonic – The Wrong Place

Russia / Manizha – Russian Woman

Malta / Destiny – Je Me Casse

Portugal / The Black Mamba – Love Is On My Side

Serbia / Hurricane – Loco Loco

United Kingdom / James Newman – Embers

Greece / Stefania – Last Dance

Switzerland / Gjon’s Tears – Tout l’Univers

Iceland / Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ – 10 Years

Spain / Blas Cantó – Voy A Querdarme

Moldova / Natalia Gordienko – SUGAR

Germany / Jendrik – I Don’t Feel Hate

Finland / Blind Channel – Dark Side

Bulgaria / Victoria – Growing Up is Getting Old

Lithuania / The Roop – Discoteque

Ukraine / Go_A – Shum

France / Barbara Pravi – Voilà

Azerbaijan / Efendi – Mata Hari

Norway / TIX – Fallen Angel

The Netherlands (Hosts) / Jeangu Macrooy – Birth of a New Age

Italy / Måneskin – Zitti E Buoni

Sweden / Tusse – Voices

San Marino / Senhit – Adrenalina

Το 12αρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2021, θα το ανακοινώσει ο μόλις 10 ετών ταλαντούχος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα κατακτήσει μια σημαντική πρωτιά: θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Και αυτή δεν είναι η μόνη πρωτοτυπία της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση. Και η 18χρονη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), η οποία εκπροσωπεί φέτος τη χώρα μας, είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που λαμβάνει μέρος, φέτος, στη Eurovision.

Τον αποψινό τελικό της Eurovision 2021 θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, (o Δημήτρης Μεϊδάνης θα βρίσκεται στο studio του Δευτέρου με εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών), διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE».

Στο σχολιασμό του τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τι αναφέρουν τα στοιχήματα για τον τελικό της Eurovision 2021

Μετά την εμφάνιση όλων των χωρών στη σκηνή της Eurovision 2021 και μετά από την ανακοίνωση της σειράς εμφάνισης στον τελικό, ήρθαν τα πάνω κάτω στα στοιχήματα. Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται πλέον εκτός δεκάδας -η Έλενα Τσαγκρινού στην 12η θέση και η Stefania στην 15η. Στην πρώτη θέση παραμένει η Ιταλία, στη δεύτερη η Γαλλία και στην τρίτη η Μάλτα. Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι πρόκειται απλά για τα στοιχήματα, τα οποία πολλές φορές στο παρελθόν δεν έχουν επαληθευτεί από το τελικό αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο!