«Έμαθα για την απόλυσή μου μία ώρα πριν βγάλω την εκπομπή! Ήταν τεράστιο σοκ, ένιωσα προδομένος»

ΕΡΤ

"Ήμουν πολύ ταραγμένος γιατί έγινε ξαφνικά, με χυδαίο τρόπο. Έφυγα μουντζώνοντας και δεν ξαναπάτησα από τότε το πόδι μου και ούτε θέλω να ξαναπατήσω.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, στη συνέντευξη που δίνει στο Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα, αναφέρεται μεταξύ άλλων και στα χρόνια που παρουσίαζε δελτία ειδήσεων στην ΕΡΤ και το άδοξο τέλος που είχε αυτή η συνεργασία.

«Βγήκα στις ειδήσεις το 1974 και έκτοτε τις έλεγα για 17 χρόνια. Τότε δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση. Η ΕΡΤ ήταν αυτοκρατορία και τα δελτία είχαν απίστευτη θεαματικότητα. Κυπριακό, Αττίλας, γινόταν της κακομοίρας από ειδήσεις. Θυμάμαι, λέω το πρώτο δελτίο και βγαίνω ύστερα με τους φίλους μου για να μου πουν εντυπώσεις. Γυρνούσαν θαμώνες από τα άλλα τραπέζια και με κοιτούσαν. Είχα γίνει γνωστός από την πρώτη μέρα. Και ήμουν μόλις 27 χρονών».

[dfp_ads id=236982]

Δελτία ειδήσεων βλέπετε σήμερα;

Φυσικά παρακολουθώ. Αν και τα σημερινά δελτία ειδήσεων έχουν γίνει show.

Θυμάστε ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που κάνατε όταν τελικά σας απέλυσαν από την ΕΡΤ ύστερα από 17 χρόνια;

Με έδιωξαν το 1991 χωρίς καμία επίσημη δικαιολογία. Ήμουν πολύ ταραγμένος γιατί έγινε ξαφνικά, με χυδαίο τρόπο. Έμαθα για την απόλυσή μου μία ώρα πριν βγάλω την εκπομπή, και αυτό ήταν ένα τεράστιο σοκ, ένιωσα προδομένος. Έφυγα λοιπόν μουντζώνοντας και δεν ξαναπάτησα από τότε το πόδι μου στην ΕΡΤ. Και ούτε θέλω να ξαναπατήσω. Με πλήγωσε βαθιά αυτό που συνέβη. Με έκοψαν σχεδόν στον αέρα ύστερα από 17 χρόνια που τους υπηρετούσα σαν το ζώον με παροιμιώδη συνέπεια. Πρόσφατα με κάλεσαν πάλι σε μια εκπομπή της ΕΡΤ και αρνήθηκα την πρόσκληση. Θεώρησα απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά, έκανα μήνυση τότε, την οποία και έχασα. Πήγα να τα βάλω με το Δημόσιο, είναι δυνατόν; Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα είναι ένας οίκος ανοχής. Για να μη το πω πιο βαριά. Ένα Βυζάντιο. Τώρα μάλιστα, είναι ένα καθαρά κυβερνητικό μαγνητόφωνο.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος