Ελένη Ράντου: «Δεν γαντζώθηκα ποτέ από τον Βασίλη»

Ελένη Ράντου

««Αν έβρισκα ένα έξυπνο κείμενο να γύριζα στην τηλεόραση. Δεν μπορώ την αποβλάκωση που υπάρχει στα κείμενα.»

Η Ελένη Ράντου μίλησε στην Μαρία Μπεκατώρου και στην εκπομπή ΣΟΥΚΟΥ και αναφέρθηκε στην σταθερά στη ζωή της που είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως δεν γαντζώθηκε ποτέ από πάνω του.

«Μοιράστηκα δυσκολίες μου με τον Βασίλη, δεν γαντζώθηκα από εκείνον. Είχα μια ψυχολογική γαλήνη ότι αν κάτι δεν πάει καλά θα είναι εκεί, δεν θα με εγκαταλείψει. Αυτό. Όταν ήταν να κάνω αυτό το έργο, κάναμε μια κουβέντα με τον Βασίλη και του λέω «Είναι ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, γιατί σε εποχές πολύ συντηρητικές σκέφτομαι κάτι πολύ τολμηρό. Επειδή έχει να κάνει και με την οικογενειακή μας κατάσταση, να το προχωρήσω ή να κάνω πίσω και να διαλέξω κάτι πιο συντηρητικό;» Και μου λέει: «Αν δεν κάνεις αυτό που αγαπάς και θέλεις, δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις δουλειά». Στην δουλειά αυτή, επειδή είναι τόσο ανασφαλής ως δουλειά, δεν παλεύεται αν δεν έχεις στο σπίτι, στη ζωή σου σταθερές. Η δουλειά ήταν πάντα τόσο ασταθής, όσο ασταθής είναι η Ελλάδα.»

Θα επέστρεφε στην τηλεόραση;

«Αν έβρισκα ένα έξυπνο κείμενο να γύριζα στην τηλεόραση. Δεν μπορώ την αποβλάκωση που υπάρχει στα κείμενα. Δηλαδή έχω την αίσθηση ότι ο τηλεθεατής είναι ένας πάρα πολύ έξυπνος και δεν χρειάζεται να του τα αναμασήσω όλα για να του τα πω. Αν βρω ένα κείμενο που θα απευθύνεται σε αυτό το θεατή που έχω στο νου μου, γιατί τα τελευταία χρόνια έχω την αίσθηση ότι σχεδόν ό,τι βλέπω απευθύνεται σε έναν τηλεθεατή που είναι σχεδόν αποβλακωμένος. Δεν θέλω να είναι έτσι η πραγματικότητα. Θέλω να απευθύνομαι σε έναν τηλεθεατή που είναι σβέλτος.»