Δημήτρης Μπάσης: «Όταν βγήκαν οι “Ψίθυροι καρδιάς”…»

«Σε τέτοιες μεγάλες επιτυχίες, είναι πολύ εύκολο να την ψωνίσεις».

Συνέντευξη στην εκπομπή «Όλα Καλά» παραχώρησε ο Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την επιτυχία που είχε κάνει με το τραγούδι «Ψίθυροι Καρδιάς».

«Ένιωσα έπαρση. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη επιτυχία, η οποία ήταν και πολύ γρήγορη. Υπήρχε μια εξέλιξη καθημερινά, βδομάδα με βδομάδα πουαυτότο πράγμα φούντωνε τόσο πολύ και σε επίπεδο πωλήσεων γιατί ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος τότε που πουλάγαν οι δίσκοι με πάνω από 130 χιλιάδες πωλήσεις που ήταν τότε ένα πολύ μεγάλο νούμερο. Το 1997 βγήκε ο δίσκος. Σε τέτοιες μεγάλες επιτυχίες, τέτοιου βεληνεκούς είναι πολύ εύκολο να την ψωνίσεις. Είχα πάντα ανθρώπους δίπλα μου που με προσγείωναν.

Νομίζω ότι σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η καταγωγή μου, η παιδεία μου και ο χαρακτήρας μου. Προσγειώθηκα πολύ γρήγορα και θα έλεγα ότι πέρασα στην άλλη πλευρά. Άρχισα να αγχώνομαι αν αυτό που ζω τώρα θα έχει συνέχεια. Οπότε προσγειώθηκα πολύ γρήγορα και επειδή έχω μια τέτοια εμπειρία, τώρα που σας περιγράφω, καταλαβαίνω τα παιδιά που την ψωνίζουν. Εγώ έλεγα μια φορά “αυτός το καβάλησε το καλάμι”, όταν κάνεις πολύ μεγάλη επιτυχία, είναι εύκολο να το καβαλήσει το καλάμι. Δεν έχεις δικαιολογία να καβαλάς το καλάμι, όταν δεν κάνεις επιτυχία, γιατί υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις».