«Δεν σημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις καλύπτω εγώ τα έξοδα μου…»

«Η παρουσία μου, π.χ. σε κάποια υπερπολυτελή σπίτια ή σε ένα learjet...»

Ο ηθοποιός Μάνος Γαβράς μίλησε στον Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό ΕΓΩ! για τη ζωή στην Αμερική, τη συμμετοχή του στη σειρά Glee αλλά και τα χρήματα που έχουν ή δεν έχουν περάσει από τα χέρια του…

Υπάρχουν κάποιοι που αναρωτιούνται πώς καταφέρνεις και ζεις στην Αμερική, καθώς μέσω των φωτογραφιών που ανεβάζεις στα social media προβάλλεις μια αρκετά κοσμική και πολυτελή ζωή. Έχεις αποκτήσεις τόσα πολλά χρήματα;

Όχι. Δεν έχω αποκτήσει τόσα χρήματα. Ελπίζω να συμβεί για να μπορέσω να βοηθήσω ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου και τους δικούς μου ανθρώπους, γιατί το να είμαι δίπλα σε όσους αγαπώ μου δίνει μεγάλη χαρά. Πάρα πολλές φορές η εικόνα που έχουμε για έναν άνθρωπο απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο στη δική μου περίπτωση. Η παρουσία μου, π.χ. σε κάποια υπερπολυτελή σπίτια ή σε ένα learjet σχετίζεται κυρίως με κάποια events όπου είμαι καλεσμένος.Στα τέλη του μήνα πάλι, θα παρευρεθώ στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας  για λίγες μέρες, όπου όλα είναι πληρωμένα. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι σε όλες τις περιπτώσεις καλύπτω εγώ τα έξοδά μου ή επειδή αναρτώ μια φωτογραφία είναι από διακοπές.

Εκπέμπεις πάντως την εικόνα του ανθρώπου που βγάζει περισσότερα από πενήντα χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Όχι. Σε καμία περίπτωση. Εύχομαι να το καταφέρω. Εξάλλου η δουλειά μας είναι ασταθής. Έχει τύχει να μου έρθουν μαζεμένα χρήματα, όπως επίσης  και να μην έχω καθόλου έσοδα για ένα μεγάλο διάστημα. Τις περιόδους επομένως που δεν εισπράττεις χρήματα από πουθενά, αναγκαστικά καταναλώνεις από το backup που έχεις δημιουργήσει.

Πόσα είναι τα περισσότερα χρήματα που έχει πάρει σε ένα μήνα;

Εξήντα χιλιάδες ευρώ. Όταν όμως δουλεύεις στην παραγωγή μιας ταινίας, δεν πληρώνετσαι μεροκάματο. Μπορεί για μεγάλο διάστημα να εργάζεσαι χωρίς άμεσο οικονομικό αντίκρισμα και έπειτα να σου έρθουν πολλά χρήματα μαζεμένα. Δεν σημαίνει ότι επειδή έκλεισε η ταινία μέσα σε είκοσι μέρες, δούλεψες αντίστοιχα και τόσο λίγο χρόνο. Το συγκεκριμένο ποσό ήρθε σχετικά έυκολα και γρήγορα. Έπειτα για καιρό ζούσα με αυτά τα χρήματα.