Αθηνά Ωνάση: Ποιοι την κρατούν μακριά από την Ελλάδα;

Αθηνά Ωνάση

Τι πρόβλημα είχαν η Χριστίνα και ο Αλέξανδρος με τον Αριστοτέλη Ωνάση;

Η Αθηνά Ωνάση και ο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο χωρίζουν. Η είδηση πέφτει σαν κεραυνός και γεμίζει τις lifestyle στήλες των Μέσων σε όλο τον κόσμο. Σενάρια και φήμες δίνουν και παίρνουν και αυτή τη φορά…

Η Κική Φερούδη Μουτσάτσου ήταν η ιδιαιτέρα του Αριστοτέλη Ωνάση, ένας άνθρωπος που γνώρισε την οικογένεια από πολύ κοντά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Χριστίνα Λαμπίρη, στην εκπομπή «Με το καλημέρα», γύρισε τον χρόνο προς τα πίσω ώστε να εξηγήσει τους λόγους που η Αθηνά Ωνάση ακολούθησε μια πορεία στη ζωή της, μακριά από την Ελλάδα.

«Η Αθηνά δεν αισθάνθηκε ποτέ Ελληνίδα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στους γύρω από αυτήν, εκτός από την οικογένεια του Ωνάση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ήθελε παιδί. Θέλει πάντα να προσέχει κάποιον άλλον και γνωρίζει ότι ένα παιδί θα την έδενε με τον άντρα της. Αυτός ο άνθρωπος την πήρε στην άλλη άκρη του κόσμου και την απομόνωσε. Η Αθηνά δεν έχει την επίγνωση ποια είναι. Από όταν «έφυγε» η μητέρα της δεν μπόρεσε να συνειδητοποιήσει ποια ήταν η θρυλική οικογένειά της. Ασυνείδητα έδωσε τον Σκορπιό και άφησε τα σπίτια στη Γλυφάδα γιατί δεν είχε δέσιμο με αυτά».

«Δεν ήταν ευτυχισμένη, πίστευε ότι δεν την αγαπάει ο μπαμπάς της»

«Ο Ωνάσης δεν μπόρεσε ένα πράγμα να εξασφαλίσει στα παιδιά του, να είναι κοντά τους. Και ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα ένιωθαν ανασφάλεια. Αυτό που προβλημάτισε τη Χριστίνα όταν σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος ήταν πώς θα επανασυνδεθούν ο μπαμπάς και η μαμά της. Μου είπε κάποια στιγμή ότι δεν είναι ευτυχισμένη γιατί δεν την αγαπάει ο μπαμπάς της. Ο μπαμπάς της την λάτρευε αλλά δεν στεκόταν ποτέ σε μια μεριά, συνέχεια ταξίδευε».

«Τα παιδιά του Ωνάση, δεν πήραν ποτέ τα μυαλά τους αέρα από τα χρήματα. Σκεφτείτε ότι ο Αλέξανδρος έπαιρνε μισθό από τον πατέρα του γιατί δούλευε στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Η μητέρα της Αθηνάς ποτέ δεν ζητούσε χρήματα από τον Ωνάση. Η Αθηνά δεν απαξίωσε μόνο την περιουσία, αλλά δεν γνώριζε και την καταγωγή της. Δεν έμαθε ποτέ ελληνικά. Απαξίωσε ακόμα να πάρει και τον τίτλο του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση. Μην ξεχνάτε ότι έχει και τους συμβούλους της, οι οποίοι δεν κάνουν κάτι χωρίς ιδιοτέλεια. Η Αθηνά που έχει τώρα μια ηλικία για να πάρει αποφάσεις για τον εαυτό της, δεν έχει τις γνώσεις για το κάνει».