Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μπακαλιάρος σκορδαλιά… αφρός!

μπακαλιάρος σκορδαλιά
Η ωραιότερη συνταγή για το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοίμασε μπακαλιάρο σκορδαλιά στο Πρωινό και οι μυρωδιές που έβγαιναν από την κουζίνα… υπνώτισαν όσους βρίσκονταν στο πλατό. Η Φαίη Σκορδά εκστασιασμένη, αρχικά από τη μυρωδιά και την όψη του πιάτου και στη συνέχεια από τη νοστιμιά, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της.

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της νηστείας της Σαρακοστής, η Εκκλησία επιτρέπει δύο συγκεκριμένες μέρες που μπορούμε να φάμε ψάρι. Η μία είναι στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και η άλλη την Κυριακή των Βαΐων. Επειδή ο παστός μπακαλιάρος είναι σχετικά φθηνός και συντηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν άργησε να κερδίσει τη θέση του στο τραπέζι αυτής της γιορτινής ημέρας. Η σκορδαλιά είναι η «αλοιφή» που συνοδεύει ιδανικά το ψάρι. Μάλιστα έχει πολλές νόστιμες παραλλαγές.

Μπορεί η συνταγή να μοιάζει απλή, η επιτυχία της ωστόσο κρύβεται σε κάποια μυστικά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσίασε βήμα-βήμα με κάθε λεπτομέρεια την εκτέλεση για το πιο τραγανό και φινετσάτο κουρκούτι που έχουμε δει. Οι συνεργάτες της εκπομπής στρώθηκαν στο τραπέζι και τα πιρούνια πήραν φωτιά

Τα υλικά για τη συνταγή του μπακαλιάρου

  • 2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο
  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σεβίρισμα

  • βρασμένα παντζάρια σαλάτα
  • σκορδαλιά

Για το κουρκούτι

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 330 ml μπύρα παγωμένη
  • 30 ml ούζο
  • 2 παγάκια

Δείτε την παρουσίαση της συνταγής όπως έγινε στο Πρωινό:

Δείτε όλα τα μυστικά της συνταγής, όπως και το πως θα φτιάξετε τη σκορδαλιά… αφρό, στο argiro.gr