Αποκάλυψη για τον Γιώργο Αγγελόπουλο και τη συμμετοχή του στο Survivor!

Γιώργος Αγγελόπουλος

Πώς κατάφεραν να πάρουν στον ΣΚΑΪ το Survivor, όταν το έχασε το STAR;

Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη μίλησε στο περιοδικό People και στον Μαρίνο Βυθούλκα για το πως κατάφεραν να πάρουν στον ΣΚΑΪ το Survivor, αλλά και την επιλογή των παικτών των Διασήμων που ήταν δύσκολη, καθώς οι περισσότεροι δίσταζαν.

«Το Survivor ήταν η πρόκληση»

Η επιτυχία του X-Factor γίνεται ουσιαστικά το εφαλτήριο για το ΣΚΑΪ να μπει ενεργά στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, αγοράζοντας δύο ακόμη παραγωγές, όπως το The Voice και το Survivor. «Ποτέ δεν φανταζόμασταν πως το Star θα ακύρωνε τα δύο συγκεκριμένα προγράμματα. Μόλις, λοιπόν, μάθαμε ότι το Voice και το Survivor αποδεσμεύτηκαν από το Star, μετά το θέμα με τις άδειες, με παρότρυνση του Γιάννη Αλαφούζου αμέσως επικοινωνήσαμε με την Acun Medya, προκειμένου να τα εντάξουμε στο πρόγραμμά μας.

[dfp_ads id=236982]

Tον Οκτώβριο του 2016, μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο, πήγαμε στην Τουρκία για τη συμφωνία. Παρακολουθήσαμε πολλές ώρες Survivor. Η εικόνα ήταν συγκλονιστική. Το πρώτο πράγμα που μας έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το διαφορετικό περιεχόμενο από ό,τι ξέραμε, με ιδιαίτερη έμφαση στα αγωνίσματα, χωρίς σκληρό και κίτρινο ριάλιτι, ξεχωρίσαμε το σύγχρονο μοντάζ, το slow motion και την καταπληκτική εικόνα από τον Άγιο Δομίνικο. Δεν μπορούσαμε όμως εκείνη τη στιγμή να φανταστούμε πως θα κάνει πάνω από 30% τηλεθέαση και θα γίνει φαινόμενο. Όταν ο Acun Ilıcalı μας είπε ότι εκτιμούσε πως θα κάνει 40%, είχαμε ενδοιασμούς. Το ότι ένα κανάλι, όπως ο ΣΚΑΪ, που κυμαινόταν στο 8% με 10%, φτάνει να κάνει 60% τηλεθέαση σε ένα πρόγραμμα, σημαίνει ότι μιλάμε για ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο.

Ξέρεις, πολλοί με ρωτούν αν ανοίγω σαμπάνιες λόγω της τεράστιας επιτυχίας. Θα σου πω μόνο ότι δικαιωθήκαμε. Τo Survivor και σαν επιτυχία αλλά και σαν τηλεοπτικό περιεχόμενο με γεμίζει χαρά και ταυτόχρονα μου δημιουργεί την πρόκληση και το δημιουργικό άγχος για τη συνέχεια. Μαζί με τη διοίκηση και την ομάδα μου έχουμε ήδη σχεδιάσει την επόμενη μέρα, καινούριες ιδέες για να ξεπεράσω τον εαυτό μου».

Η επιλογή των Διασήμων

Ήταν τέλος Νοεμβρίου όταν ο ΣΚΑΙ ξεκίνησε τις πρώτες επαφές για την ανεύρεση παικτών που θα στελέχωναν την ομάδα των Διασήμων «Στην αρχή οι περισσότεροι celebrities ήταν διστακτικοί. Η Acun Media, όμως βοήθησε πολύ στην επιλογή των προσώπων και για τις δυο ομάδες. Στα κάστινγκ είχαν ενεργό ρόλο, καθώς το τουρκικό Survivor παίζεται εδώ και οκτώ χρόνια, οπότε ήταν λογικό να κάνουν τη σωστή διαλογή ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ των συμμετεχόντων. Ωστόσο, κάποια σημερινά φαβορί εντάχθηκαν στο παιχνίδι τελευταία στιγμή. Θέλω να σου πω ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν ο τελευταίος που μπήκε στο παιχνίδι. Δεν πρόλαβα καν να τον δω πριν αναχωρήσει για τον Άγιο Δομίνικο.