Αλίκη Κατσαβού: Αυτή ήταν η τελευταία κουβέντα που της είπε ο Κώστας Βουτσάς

Αλίκη Κατσαβού

«Οι τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες», είπε η Αλίκη Κατσαβού.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα παραχώρησε συνέντευξη η Αλίκη Κατσαβού. Η ηθοποιός μίλησε για τη ζωή της χωρίς τον Κώστα Βουτσά, τις τελευταίες δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο, αλλά και τον γιο τους, Φοίβο.

«Το γραφείο του Κώστα έχει γίνει πλέον το γραφείο του Φοίβου. Αυτή την περίοδο προσπαθώ να επανεκκινήσω τη Θεατρομάθεια. Έχω φτιάξει μια παράσταση για τα παιδιά με θέμα το διάστημα. Αν δεν είχα το θέατρο, την τέχνη και το παιδί μου, αυτή η διετία θα ήταν μια τραγωδία για εμένα», είπε αρχικά η Αλίκη Κατσαβού.

Στη συνέχεια, η Αλίκη Κατσαβού είπε: «Έχουμε καλή σχέση με τη Σάντρα Βουτσά, δεν είχαμε λόγο να αρνηθούμε την κοινή συνέντευξη. Μετά την απώλεια του Κώστα δεν υπήρξαν διακυμάνσεις στη σχέση μας με τη Σάντρα. Υπήρχαν ταραχές συναισθηματικές, αλλά όχι για να διαταράξουν τις σχέσεις. Τη στεναχώρια σου την ακουμπάς στους κοντινούς σου, και αυτό κάναμε και εμείς».

Για το πώς βιώνει την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού, η Αλίκη Κατσαβού είπε: «Το πένθος κάνει περίεργα σκαμπανεβάσματα. Βλέπω τον Κώστα στην τηλεόραση και το μυαλό κάνει παιχνίδια. Η λύση που έχω βρει είναι να είμαι επικεντρωμένη στο παιδί».

Για τις δύσκολες τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο, η Αλίκη Κατσαβού απάντησε: «Οι τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες. Πιέστηκα εκείνη την περίοδο, προσπαθούσα να κρατήσω μια ισορροπία με τα media και με αυτό. Η τελευταία κουβέντα που μου είπε ο Κώστας ήταν “θέλω να βγω γρήγορα έξω”, εγώ του είπα “σ’ αγαπώ”».

Για όσα ακούστηκαν περί διαθήκης του Κώστα Βουτσά, η Αλίκη Κατσαβού ξεκαθάρισε: «Δεν υπήρξε διαθήκη ποτέ. Ο Κώστας δε σκεφτόταν το θάνατο. Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν τι δικαιούται ο καθένας, και εμείς πράξαμε σύμφωνα με τα δικαιώματά μας. Η Σάντρα με τις αδελφές της και την πρώην γυναίκα του Κώστα θα τα λύσουν μόνες τους, εγώ δεν έχω λόγο. Για τρία χρόνια δικαιούμαι τη σύνταξη του Κώστα, και ο Φοίβος μέχρι τα 18 του. Εγώ δε θέλω να ζω από τον Κώστα, θέλω να ζω από εμένα».

Κλείνοντας, η Αλίκη Κατσαβού μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία από κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου, λέγοντας ότι «μου έτυχαν πράγματα στο θέατρο, είμαι περήφανη που έγινε όλο αυτό και μπορούμε να μιλάμε με άλλη δύναμη οι γυναίκες. Είχα πάει σε μια ακρόαση και μου ζητήθηκε να κάνω γυμνό δοκιμαστικό, πριν καν δουν αν “τα λέω”. Σηκώθηκα και έφυγα, και γλύτωσα».