Τηλεθέαση: Απόρθητο φρούριο η μυθοπλασία του Alpha

τηλεθέαση

Τα ελληνικά σίριαλ δίνουν την πρωτιά στην prime time του Alpha για τέσσερις ώρες!

Με την ολοκλήρωση και της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, αποδείχτηκε περίτρανα -για όσους δεν το είχαν καταλάβει ακόμα- ότι και στην τηλεόραση το διαφορετικό κερδίζει. Και αυτό έκανε ο Alpha φέτος. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη που ήθελε μετά την περσινή τεράστια επιτυχία του Survivor να είναι τα προγράμματα reality αυτά που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, το κανάλι κινήθηκε σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, άφησε τα reality εκτός και ενίσχυσε σημαντικά την ελληνική μυθοπλασία. Με σαφώς μικρότερο κόστος από τις πολυδάπανες παραγωγές του εξωτερικού, αλλά με υψηλή τηλεθέαση, ο Alpha έπαιξε και κέρδισε.

Ρίχνοντας μια ματιά στα νούμερα τηλεθέασης για την Τρίτη 15 Μαΐου, διαπιστώνουμε ότι ο σταθμός έχει δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο οχυρό στο σύνολο της prime time του, διάρκειας τεσσάρων και πλέον ωρών. Σε μια σεζόν με Survivor, MasterChef, The Voice, Nomads, οι ελληνικές σειρές του Alpha κατάφεραν όχι μόνο να αντισταθούν αλλά και να τερματίζουν συχνά πάνω από τους αντιπάλους τους.

[dfp_ads id=236982]

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι χθες το «Έλα στη θέση μου», που ανοίγει τον χορό, με το ποσοστό του στο σύνολο και στο δυναμικό να πλησιάζει το 27%, άφησε τους αντιπάλους του από 10 έως 20 μονάδες πίσω! Το Σόι σου πήρε τη σκυτάλη και κατάφερε να περάσει μπροστά ακόμα και από το Survivor, με 21,5% στο γενικό και 21,9% στο δυναμικό κοινό. Όσο για το Τατουάζ, το οποίο φέτος αναμετρήθηκε με τα «φαβορί» για περισσότερες από δύο ώρες κάθε φορά, έμεινε σταθερά ψηλά στην προτίμηση του κοινού με όλους τους καιρούς. Εντυπωσιακό είναι ότι στην κατηγορία Γυναίκες 15-24, το Τατουάζ ξεπερνά σε τηλεθέαση και το 50%!

Καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σεζόν, τα επιτελεία των καναλιών πονοκεφαλιάζουν στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα για τη νέα χρονιά. Για τον Alpha ίσως τα πράγματα να είναι λίγο διαφορετικά. Εκ του αποτελέσματος, μάλλον δεν χρειάζεται να πειραματιστεί σε ένα άγνωστο για τον σταθμό reality τοπίο, αλλά να συνεχίσει να βαδίζει στο επιτυχημένο μονοπάτι της μυθοπλασίας, με τις αναγκαίες ανανεώσεις βέβαια.

Δείτε την τηλεθέαση για όλα τα προγράμματα εδώ…