Μανώλης Καψής – Παρέμβαση στο Κοινωνία ώρα ΜEGA: «Ο διαγωνισμός για τις άδειες γίνεται για να κλείσει το MEGA και ενδεχομένως ο ΣΚΑΪ»

Μανώλης Καψής

Ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA Μανώλης Καψής παρενέβη τηλεφωνικώς στην εκπομπή Καμπουράκη - Οικονομέα

Ο Μανώλης Καψής επενέβη στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Γιώργου Οικονομέα «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πρωί της Πέμπτης. Οι δημοσιογράφοι μιλούσαν με τους καλεσμένους τους για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ συγκεκριμένα αναφέρονταν εκείνη την ώρα στο θέμα του MEGA αλλά και τις τράπεζες που έχουν δεσμεύσει τα χρήματα.

«Δημήτρη, Γιώργο καλημέρα, σας ακούω κάθε πρωί και άκουγα αυτά που λέτε αυτές τις μέρες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν θέλησα να παρέμβω, άλλωστε πολλά από αυτά που έχετε πει θα μπορούσα κάλλιστα να τα προσυπογράψω κι εγώ. Αλλά σήμερα είπατε μια αλήθεια και ήθελα να πούμε πράγματα που δεν έχουν ακουστεί και πρέπει να ακουστούν. Αναφέρομαι στον ρόλο των τραπεζών διότι εδώ υπάρχει πραγματικά ένα σκοτεινό σημείο. Ο ρόλος των τραπεζών στην κρίση του MEGA, ο ρόλος των τραπεζών στο ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες και θα έλεγα ο ρόλος των τραπεζών στο θέμα της αδειοδότησης. Γιατί μην είμαστε αφελείς κυρίες και κύριοι. Γιώργο και Δημήτρη δεν πιστεύω να έχετε καμιά αμφιβολία γιατί γίνεται αυτός ο διαγωνισμός για τις άδειες. Ο διαγωνισμός για τις άδειες γίνεται για να κλείσει το MEGA. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, μην είμαστε αφελείς, να είμαστε σοβαροί. Ο διαγωνισμός και η περίφημη τραπεζική ενημερότητα γίνεται για να κλείσει το MEGA και ενδεχομένως και ο ΣΚΑΪ και να έρθουν οι καινούριοι.

Ο ρόλος των τραπεζών

Και θα ήθελα να επιμείνω στο ρόλο των τραπεζών γιατί εμείς πάμε πάντα με το σταυρό και τα δικά μας επιχειρήματα δεν ακούγονται ποτέ. Πέστε μου έχετε ακούσει εσείς καμία επιχείρηση να κοκκινίζουν τα δάνεια της και να μπλοκάρονται οι λογαριασμοί της ενώ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ; Ξέρετε πολλές επιχειρήσεις που πληρώνουν το δάνειο τους κανονικά, πληρώνουν τους φόρους, πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, πληρώνουν τους τόκους και κοκκινίζουν τα δάνεια; Γιατί κοκκίνισαν τα δάνεια οι τράπεζες και μπλόκαραν τους λογαριασμούς; Εγώ ξέρω ότι το MEGA έχει έσοδα κάθε μήνα από 3 έως 5 εκατομμύρια, μπαίνει ζεστό χρήμα στις τράπεζες. Εγώ ξέρω ότι στους λογαριασμούς έχουμε 25 εκατομμύρια αυτή τη στιγμή που μιλάμε και οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς. Το επιχείρημα είναι οι μέτοχοι άργησαν να κάνουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Γιατί λοιπόν μπλοκάρουν τους λογαριασμούς μας ενώ το δάνειο εξυπηρετείται; Γιατί κανείς δεν λέει ότι εμείς αυτή τη στιγμή που μπλοκάραν τους λογαριασμούς μας χρωστάμε από το δάνειο 1,5 εκατ. και έχουμε στους λογαριασμούς μας 25 εκατ. Αν θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους οι τράπεζες γιατί δεν ανοίγουν τους λογαριασμούς των 25 εκατομμυρίων να πάρουν το 1,5 που τους χρωστάμε; Για αυτό δεν εξυπηρετούμε το δάνειο τώρα, γιατί μας μπλόκαραν το λογαριασμό. Γιατί δεν ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς των 25 εκατ. να πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Μπορεί να δώσει κανείς καμία εξήγηση; Σε άλλες επιχειρίσεις, σε ακάλυπτα δάνεια γιατί αφήνουν να πάρουν τα έσοδα οι επιχειρήσεις και εμάς δεν μας αφήνουν να πάρουμε τα έσοδα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Γιατί MEGA δεν είσαι εσύ Γιώργο και ο Δημήτρης, εγώ και η Όλγα, MEGA είναι η Μαρία η σκηνοθέτιδα, η Σοφία που είναι κάθε μέρα στα δικαστήρια, είναι ο Μανώλης με την κάμερα. Όλοι αυτοί πως θα πληρωθούν αφού μας έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς;

Το MEGA όταν κοκκίνισαν τα δάνεια του και μπλόκαραν τους λογαριασμούς του δεν είχε χρέος ούτε ένα ευρώ. Πληρώναμε τους φόρους, πληρώναμε τους τόκους, πληρώναμε τις δόσεις και δεν χρωστάγαμε ούτε ένα ευρώ. Το δάνειο του MEGA είναι 88 εκατ. Ξέρεις γιατί; Γιατί στη διάρκεια της κρίσης το MEGA αποπλήρωσε το 10% του κεφαλαίου του δανείου του. Επειδή λένε τάχα ότι φοβούνται ότι θα χάσουν τα λεφτά τους. Τι άλλες εγγυήσεις έχει το MEGA; Έχει ένα ακίνητο 5 εκατ. και την ταινιοθήκη του MEGA η οποία έχει εκτιμηθεί 118 εκατ. Για τα 58 εκατ. που μένουν (σ.σ. 25 στις τράπεζες και 5 το ακίνητο), συν το σήμα του MEGA το οποίο δεν έχει αποτιμηθεί, αλλά νομίζω όλοι αντιλαμβάνονται την αξία του. Ποιος φοβάται ότι θα χάσει τα λεφτά του; Μήπως είναι πρόσχημα;» ανέφερε στην παρέμβαση του στην εκπομπή Καμπουράκη – Οικονομέα ο Μανώλης Καψής και ανακεφαλαιώνοντας έκλεισε την τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή ως εξής:

«Το MEGA έχει στους λογαριασμούς του 25 εκ. ευρώ, ενώ υπολειτουργούμε ουσιαστικά γιατί έχουμε συνέχεια απεργιακές κινητοποιήσεις, μπαίνουν κάθε μήνα στις τράπεζες από 3 -5 εκ. ευρώ έσοδα. Μας έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς, δεν μπορούμε να πληρώσουμε εξ αυτού του λόγου τη δόση μας και είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του MEGA 2,5 μήνες. Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την ιστορία σε σχέση με τις τράπεζες. Αυτό έχω να πω και προβληματιστείτε όλοι γιατί γίνεται αυτό από τις τράπεζες.»