H ΕΣΗΕΑ διαγράφει τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για 12 μήνες – Ποιος είναι ο λόγος

Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή ιατρικών εκπομπών, Μιχάλη Κεφαλογιάννη τιμώρησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με ποινή προσωρινής διαγραφής ενός χρόνου, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου:

Με ψήφους 3 έναντι 2 επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 12 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών. “Το ΠΠΣ, ασκεί ομόφωνα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του συν. Μιχάλη Κεφαλογιάννη επειδή συμμετέχει στην διαφήμιση Κάρτας Παροχών Υγείας “Fullcare Pass” της εταιρείας Well Brands. Η επίμαχη διαφήμιση προβλήθηκε, μεταξύ άλλων, στον Τ/Σ «Σκάι» στις 21.11.16 και ώρα 18.30μμ και στον Τ/Σ “Mega” στις 21.11.16 και ώρα 7.30μμ, αλλά και άλλοτε σε διάφορα άλλα Μέσα.

Η συμμετοχή του αυτή σε διαφήμιση, παρότι έχει ο ίδιος ελεγχθεί άλλοτε για την ίδια παράβαση, είναι αντίθετη από ότι ορίζεται ρητά στο άρθρο 5, παρ. γ’ του  Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει: «…Να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς».

Κληθείς σε απολογία, ο εγκαλούμενος συν. Μιχάλης Κεφαλογιάννης, απέστειλε προς το Πειθαρικό Συμβούλιο απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο μεταξύ άλλων, υποστήριξε…