Εργαζόμενοι Mega: «Συμπληρώνουμε αυτόν τον μήνα δύο χρόνια …ομηρίας»

Mega

"Zητάμε να μάθουμε ποιες είναι οι προθέσεις των μετόχων για εμάς και το Mega και ζητάμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει την εργασιακή νομοθεσία και να μας προστατεύσει".

Με την απόφαση του ΣτΕ έχει σταματήσει προσωρινά η διακοπή σήματος του MEGA, ενώ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αγωνιούν για τις προθέσεις των μετόχων. Με ανακοίνωσή τους καλούν τους εμπλεκόμενους να πάρουν αποφάσεις για το σταθμό.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Mega

Οι Εργαζόμενοι του Mega συμπληρώνουμε αυτόν τον μήνα δύο χρόνια «ομηρίας», δύο χρόνια που δεν γνωρίζουμε αν είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, εργαζόμενοι «εν αναμονή» ή εργαζόμενοι «προς καρατόμηση».

[dfp_ads id=236982]

Απλήρωτοι, ξεκρέμαστοι, ανασφαλείς, περιμένουμε τις αποφάσεις πότε των μετόχων, πότε του ΕΣΡ και πότε της κυβέρνησης, για να αποκτήσουμε και πάλι μία ελπίδα για το μέλλον ή να αναγκαστούμε (σε κρίσιμες ηλικίες οι περισσότεροι) να ξεκινήσουμε από το μηδέν τις ζωές μας.

Κατά τα δύο χρόνια που βρισκόμαστε σε ομηρία, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Mega μαζεύτηκαν περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ από τις διαφημίσεις που προβάλλονταν στο κανάλι – το κανάλι που εμείς κρατούσαμε ζωντανό.

Ζητάμε την αποδέσμευση των χρημάτων για τα δεδουλευμένα μας, ζητάμε να μάθουμε ποιες είναι οι προθέσεις των μετόχων για εμάς και το Mega και ζητάμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει την εργασιακή νομοθεσία και να μας προστατεύσει, όπως πρέπει να προστατεύει κάθε εργαζόμενο που βρέθηκε, βρίσκεται ή θα βρεθεί στη θέση μας.

Δύο χρόνια εμπαιγμών, απατηλών ελπίδων, άνισης μάχης για την επιβίωση είναι πολλοί. Δεν αξίζουν σε κανέναν εργαζόμενο!

Στις 4 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η ένσταση που έχουν καταθέσει ιδιωτικοί σταθμοί για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.