Το θρίλερ του μικρού Μπεν ξανάρχεται στην επικαιρότητα με πρωτοβουλία των Βρετανικών Αρχών

Το μήνυμα της μητέρας του.

Το Βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών μετά από 24 χρόνια, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ένα νέο κύκλο ερευνών στην Ελλάδα για τον Μπεν Νήνταμ, με το ποσό των 700 χιλιάδων λιρών, περίπου 920 χιλιάδες ευρώ!

Η μητέρα του Μπεν Κάρι, μίλησε στο «Τούνελ» για την αμοιβή που προσφέρεται σε όποιον δώσει την πολυπόθητη πληροφορία που θα οδηγήσει στα ίχνη του.

Η εκπομπή συνδέθηκε ζωντανά με τον Άγγλο δημοσιογράφο Μαρκ Γουίτι που παρακολουθεί χρόνια την υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν.

Ο Άγγλος δημοσιογράφος έδωσε λεπτομέρειες για την νέα έρευνα που χρηματοδοτείται από την Βρετανική Κυβέρνηση και που πιθανότατα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Με τα χρήματα αυτά η Αστυνομία του Γιορκσάιρ θα σχηματίσει μια ομάδα με επικεφαλής τον Ντετέκτιβ Ματ Φένγουικ, που θα συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία. Η οικογένεια του Μπεν υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν πλήρως ερευνηθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάρκ Γουίτι για την εκπομπή «Κάλενταρ», υπάρχουν οκτώ μαρτυρίες που μιλούν για ένα ξανθό αγόρι με μπλε μάτια που ταιριάζουν στην περιγραφή του Μπεν. Το αγόρι αυτό βρισκόταν τα πρώτα χρόνια της εξαφάνισης σε μια οικογένεια Ρομά στην περιοχή της Βέροιας.

Και οι οκτώ μαρτυρίες που προέρχονται από διαφορετικούς ανθρώπους που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, βρίσκονται στη διάθεση των Βρετανικών Αρχών.

Το αρχικό αίτημα για οικονομική βοήθεια έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο και εγκρίθηκε έντεκα μήνες αργότερα.

Πηγή: anikolouli.gr