Το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στην ΕΡΤ

Από τις 25 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου.

 Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του κόσμου σε έξι αθλήματα του υγρού στίβου, θα συγκεντρωθούν από τις 25 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου στο Καζάν της Ρωσίας και αναμένεται να προσφέρουν σπουδαίο θέαμα, δυνατές μονομαχίες, πολλά ρεκόρ και έντονες συγκινήσεις.

Από ελληνικής πλευράς, την πρώτη εβδομάδα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον τίτλο του στα 10 χιλιόμετρα της ανοιχτής θάλασσας. Στο πόλο, οι Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών θα βάλουν τις βάσεις για μία καλή πορεία στη διοργάνωση, ενώ η Εθνική Ομάδα της Συγχρονισμένης Κολύμβησης θέλει να παραμείνει στην ελίτ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου.

Τη δεύτερη εβδομάδα, ρίχνονται στη μάχη της πισίνας και οι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν οι μάχες για τα μετάλλια στην υδατοσφαίριση.

Μοναδικό θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι αθλητές στις καταδύσεις από υψηλό βατήρα, γνωστό και ως high diving, με προσπάθειες που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα.

Η ΕΡΤ2, από τις 25 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου, με 80 ώρες πρόγραμμα (απευθείας και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις), θα είναι μία όαση τηλεοπτικής δροσιάς στην καρδιά του καλοκαιριού.

Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι οι Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Νίκος Γκομώλης, Παναγιώτης Μπότσας, Μιχάλης Πέτκωφ και Κώστας Σκουλάς.