Το κεντρικό δελτίο του Mega αναζητά την ταυτότητά του

Ποιοι κάθισαν δίπλα στη Μαρία Σαράφογλου χθες το βράδυ;

Με την Μαρία Σαράφογλου να είναι στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, και τις αλλαγές στον ενημερωτικό τομέα του καναλιού το προηγούμενο διάστημα να είναι σαρωτικές, με κορυφαία αυτήν της απομάκρυνσης του Χρήστου Παναγιωτόπουλου από τη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης, ο σταθμός δείχνει να αναζητά την ταυτότητά του. Μια ταυτότητα που θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να περάσει και πάλι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του κοινού και βέβαια στην κορυφή του πίνακα τηλεθέασης της Nielsen.

Με την επίσημη πρεμιέρα του κεντρικού δελτίου πριν από μερικές μέρες, είδαμε την Μαρία Σαράφογλου να μας καλωσορίζει όρθια, έχοντας πίσω της τη νυχτερινή Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη και αλλαγές που ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς. Οι συνδέσεις διαφορετικές, οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν όρθιοι τα θέματά τους και η πιο μεγάλη αλλαγή απ’ όλες… τα παράθυρα με τους σχολιαστές πέρασαν οριστικά(;) στο παρελθόν.

Ωστόσο, φαίνεται πως η πρωτιά θέλει ακόμα περισσότερη προσπάθεια κι έτσι στο δελτίο της Τρίτης, είδαμε να μπαίνουν στο στούντιο και να κάθονται στο πλευρό της Μαρίας Σαράφογλου, πρώτα ο Γιώργος Οικονομέας και μετά ο Δημήτρης Καμπουράκης. Οι δύο δημοσιογράφοι μίλησαν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη φύλαξη των πανεπιστημίων αντίστοιχα. Ήταν τελικά η «ένεση» αυτή τονωτική για το δελτίο;

Σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, μάλλον όχι. Το δελτίο του ΑΝΤ1 σημείωσε στο σύνολο 19,9% και ακολούθησαν MEGA με 15,8% και και ΑΝΤ1 με 15,7%. Στο δυναμικό κοινό βρέθηκε πάλι μπροστά ο ΑΝΤ1 με 16%, στη δεύτερη θέση το STAR με 12,2% και το MEGA ήρθε τρίτο με μόλις 8,6%.

Γιώργος Σκρομπόλας

Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων