Ο Άρης Βωβός στον ΣΚΑΙ για την κατάρρευση της «αυτοκρατορίας – «Η Ν.Δ. μας χρωστά ενοίκια από τον Απρίλιο του 2011»

Τα σημαντικότερα θέματα της ειδησεογραφίας στον "ΣΚΑΙ" με τον Νίκο Ευαγγελάτο στις 19:00!

Πρωτόγνωρα αποκαλυπτικός υπήρξε ο επιχειρηματίας Άρης Βωβός, γιος του Μπάμπη Βωβού που συνελήφθη προχτές για οφειλές στο Δημόσιο, σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ στις 19:00

Ο Άρης Βωβός μιλώντας στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που οδήγησαν την αυτοκρατορία των ακινήτων που κοσμούν μεγάλες λεωφόρους της Αθήνας, στην κατάρρευση, λέγοντας πως υπήρξαν πολλά λάθη, αλλά μία βασική αιτία ήταν το γεγονός της κατασκευής του σταδίου στον Βοτανικό, για το οποίο η επιχείρηση είχε δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ, αλλά όλα έχουν παγώσει.

Όπως σημείωσε ο Βοτανικός δεν είναι η μοναδική αιτία των οικονομικών δυσκολιών της εταιρείας, αλλά συνετέλεσε ουσιαστικά, λέγοντας πως η επένδυση των 150 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει παγωμένη εδώ και 4 χρόνια και πως εκείνοι ουσιαστικά επένδυσαν με βάση ένα νόμο που είχε ψηφιστεί στη Βουλή από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Σημείωσε δε πως το πλάνο της επιχείρησης ήταν η κατασκευή και εν συνεχεία η πώληση του εμπορικού κέντρου σε ξένη εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΩΒΟΥ

Αυτό που αποκάλυψε όμως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άρης Βωβός και προκαλεί τεράστια ερωτήματα είναι το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία χρωστά στον όμιλο ενοίκια από το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Όπως αποκάλυψε δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τη Νέα Δημοκρατία από τον Απρίλιο του 2011, που σημαίνει ουσιαστικά πως για περισσότερο από ένα χρόνο το κόμμα δεν πληρώνει ενοίκιο.

Αναφορικά με τις οφειλές της εταιρείας στο Δημόσιο, δήλωσε πως δεν έχει την ακριβή εικόνα του ποσού, αλλά έδωσε τη διαβεβαίωση πως το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ από την εταιρεία. Αυτό όμως που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη είναι πως οι συνολικές οφειλές της εταιρείας ανέρχονται σε περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΩΒΟΥ

Ο κ. Άρης Βωβός δήλωσε πως η εταιρεία του ήταν πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της από το 1975 έως το 2009, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως κτίριο που είχε νοικιάσει για 400.000 ευρώ σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με 8.500 τετραγωνικά μέτρα και 800 θέσεις στάθμευσης, πλέον αυτό το κτίριο ενοικιάζεται από την ίδια εταιρεία για 140.000 ευρώ.

Σχετικά με τη σύλληψη του πατέρα του, Μπάμπη Βωβού για οφειλές στο δημόσιο περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, δήλωσε ότι κακώς οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, λέγοντας πως η ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία τόσο της εταιρείας όσο και των εργαζομένων είναι το άρθρο 99.

Ο πατέρας του Άρη Βωβού είχε συλληφθεί την Τρίτη για χρέη στο δημόσιο και μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 100.000 ευρώ. Ο κ. Βωβός αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή προς το δημόσιο φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Mέσα από τον «ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ευαγγελάτο», ενημερωθήκαμε και παρακολουθήσαμε πολλά θέματα της επικαιρότητας! Μεταξύ αυτών:

-Στα πρόθυρα της κυβερνητικής κρίσης για το φορολογικό-Αντιδρούν ακόμα και βουλευτές της ΝΔ.
-Τα νέα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο- Σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι -Νέες μειώσεις στο κατώτατο μισθό και αυξήσεις στη ΔΕΗ.
-Πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γερμανική Βουλή το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.-Σόϊμπλε:»Χρεοκοπία της Ελλάδας θα σήμανε διάλυση της Ευρωζώνης».
-Επεισόδιο στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο από Τούρκους στρατιώτες.-Το λιμενικό έδιωξε από τις Οινούσσες Τούρκικη φρεγάτα.
-Με έφοδο της αστυνομίας και 11 συλλήψεις έληξε η κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.-Ένταση στα δικαστήρια.
-Με εντολή Σαμαρά σταματάνε όλες οι διαδικασίες για τη χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειάς σε αλλοδαπούς.

Διαβάστε ακόμα

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: Πως θα πάρετε τα χρήματα που σας χρωστάει το Δημόσιο!

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: Στουρνάρας:»Πατριωτικό καθήκον να πετύχει η επαναγορά ομολόγων!»

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: To παρασκήνιο της απόφασης του Eurogroup!

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: Σε εξέλιξη καθοριστικό Eurogroup για την Ελλάδα!

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο Eurogroup για την Ελλάδα!

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: Σαμαράς: «Δεν έχω άγχος για τη δόση»

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο:»Ναυάγιο στο Eurogroup»

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: Όλα στον αέρα για την Ελλάδα στο Eurogroup!

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο:To «κρυφό» τέταρτο Μνημόνιο!