Μυστηριώδης εξαφάνιση εισοδηματία στα Χανιά! Οι αντιφάσεις της νεαρής Ρουμάνας που είχε δεσμό μαζί του!

Κυριάκος Μετζιδάκης

Ο εύπορος άνδρας χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του στα Χανιά...

Οι συγγενείς και οι φίλοι του μίλησαν στην εκπομπή για την καταστροφική του σχέση με μια «μοιραία» γυναίκα της νύχτας, που είχε εισβάλλει στη ζωή του και τον οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο.

[dfp_ads id=236982]

Η γυναίκα αυτή ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο.

Τα ίχνη του εισοδηματία Κυριάκου Μετζιδάκη χάθηκαν κάτω από περίεργες συνθήκες το περασμένο φθινόπωρο στα Χανιά. Ο 60χρονος άνδρας παραμένει άφαντος με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα Γαλάζιο Toyota Auris , με κόκκινες πινακίδες και αριθμό κυκλοφορίας ΜΗΟ 7857.

Η εκπομπή έφερε στο φως μια σειρά από αντιφάσεις της κοπέλας που συνδεόταν ο Μετζιδάκης. Όπως φάνηκε, άλλα έλεγε στην οικογένεια και άλλα στο «Τούνελ».

Ισχυρίστηκε πως ο αγνοούμενος είχε αφήσει μούσι, αλλά ο ανιψιός του που τον είδε το μεσημέρι πριν χαθεί, είπε στην εκπομπή πως ήταν φρεσκοξυρισμένος.

Στην οικογένεια δεν είχε πει πως τον είχε συναντήσει την Πέμπτη πριν εξαφανιστεί, κάτι που αποκάλυψε στο «Τούνελ».

Σε κάποιους συγγενείς υποστήριξε πως όταν μίλησε μαζί του για τελευταία φορά ήταν ευδιάθετος και σε άλλους πως ακουγόταν περίεργος.

Η αδελφή του αγνοούμενου μετέφερε στην εκπομπή τη συζήτηση που είχε ακούσει μεταξύ τους. Η γυναίκα έβλεπε πως δεν είχε πλέον οικονομικό όφελος από αυτή τη σχέση και ζητούσε από τον Μετζιδάκη να χωρίσουν, κάτι που αυτός δεν δεχόταν.

Η ίδια όμως μιλούσε για την μεγάλη αγάπη που της είχε, είπε ότι βρίσκονταν τακτικά , είχαν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία και πως θα συναντιόντουσαν και την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Ο γιος του αγνοούμενου είπε στην εκπομπή, πως σύντομα η αστυνομία θα καλέσει την αλλοδαπή φίλη του Μετζιδάκη να καταθέσει.

«Κλειδί» το αυτοκίνητο…

Πολλές μαρτυρίες που έφτασαν στο «Τούνελ» ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα ένα αυτοκίνητο με κόκκινες πινακίδες σαν κι αυτό με το οποίο εξαφανίστηκε ο Μετζιδάκης, ήταν σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης του Ηρακλείου.

Η επιτόπια έρευνα των εθελοντών τηλεθεατών έδωσε αρνητικό αποτέλεσμα. Το ίδιο συνέβη και με έρευνα τους σε άλλα σημεία, όπου οι μαρτυρίες ανέφεραν πως ήταν σταθμευμένο παρόμοιο αυτοκίνητο.

«Αυτή η γυναίκα τον εξασθένησε οικονομικά…»

Λόγω της σχέσης που είχε ο 60χρονος εισοδηματίας με τη νεαρή αλλοδαπή, άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έπεσε σε μελαγχολία. Σύμφωνα με τους συγγενείς του ο Κυριάκος Μετζιδάκης τη βοηθούσε οικονομικά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις δικές του υποχρεώσεις.

«Τον είχε εξασθενήσει οικονομικά. Γιατί  όσο ευκατάστατος κι αν είσαι, αν ξοδεύεις όλα σου τα χρήματα για χάρη μια γυναίκας, καταλήγεις χωρίς τίποτα…» είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ» ο γιος του Παναγιώτης.

Ο ίδιος  δεν θυμάται ποτέ τον πατέρα του να αντιμετώπιζε προβλήματα οικονομικής φύσης. Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο και ο αγνοούμενος αναγκάστηκε  να ζητήσει οικονομική  βοήθεια από την αδελφή του.

Στενός φίλος του Κυριάκου Μετζιδάκη τον περιέγραψε σαν έναν άνθρωπο ήσυχο που δεν είχε διαφορές με κανέναν. Όπως είπε, είχε όρεξη για ζωή και συνήθως όλες τις δυσκολίες τις αντιμετώπιζε με ψυχραιμία.  Τελευταία όμως είχε αλλάξει. Του είχε εκμυστηρευτεί πως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, κάτι που τον είχε ρίξει ψυχολογικά και είχε απομονωθεί. Με φίλους δεν έκανε παρέα, γιατί είχε παρεξηγηθεί μαζί τους για τη γυναίκα αυτή.

«Θα πήγαινε στο μπαρ να τη διεκδικήσει…»

Στην αρχή ο γιος του αγνοούμενου δεν είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τη σχέση του πατέρα του με τη νεαρή αλλοδαπή. Όταν όμως άρχισε να διαπιστώνει αλλαγές στη συμπεριφορά του, του συνέστησε την προσοχή  θεωρώντας πως ο  δεσμός αυτός του έκανε κακό.

Ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του το τελευταίο διάστημα αντί να βγαίνει, να διασκεδάζει και να χαίρεται τη ζωή, όταν δεν έβλεπε αυτή την κοπέλα, έμενε  μόνος του στο σπίτι, βλέποντας τηλεόραση.

«Ήταν πια κάτι το αρρωστημένο, αυτή η γυναίκα του είχε γίνει ανάγκη…» είπε χαρακτηριστικά.

Ο στενός φίλος του αγνοούμενου Κρητικού, ανέφερε στο «Τούνελ» πως τον είχε συμβουλέψει να την προσέχει και εκείνος του απάντησε πως ξέρει τι κάνει.

Ο ίδιος είχε συναντήσει μια φορά την κοπέλα με την οποία συνδεόταν ο αγνοούμενος και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια νέα γυναίκα που είχε έρθει στην Ελλάδα από μια ξένη χώρα, με μοναδικό στόχο να μαζέψει χρήματα.

«Αν τώρα βρισκόταν κάποιος να της προσφέρει αυτά  τα χρήματα, όπως ο Κυριάκος, σίγουρα δεν θα έλεγε όχι» τόνισε.

Με την πρώην σύντροφο και μητέρα του παιδιού του ο Κυριάκος Μετζιδάκης διατηρούσε καλές  επαφές. Η Γεωργία Ατσαλάκη τον περιέγραψε σαν έναν άνθρωπο που είχε τη δυνατότητα μιας άνετης ζωής. Η ίδια έμαθε για τον δεσμό του με τη νεαρή Ρουμάνα και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, μετά την εξαφάνιση του.

Η αδελφή του αγνοούμενου, τον είχε ακούσει να μιλάει στο τηλέφωνο με την φίλη του περίπου δεκαπέντε μέρες πριν εξαφανιστεί.

Από τα λεγόμενα του συμπέρανε πως ίδιος  επέμενε να την συναντάει,  αλλά εκείνη βλέποντας πως δεν είχε πλέον κάποιο οικονομικό όφελος, αρνιόταν. Πιστεύει πως μετά από κάποια φασαρία μεταξύ τους, ο αδελφός της όπως συνήθιζε, θα πήγαινε στο μπαρ που εργαζόταν τις νύχτες, για να τη διεκδικήσει.

Η φίλη του θα τον συναντούσε την ημέρα που χάθηκε…

Ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του εισοδηματία, ο στενός του φίλος Σταύρος Σταυρουλάκης, επεδίωξε να συναντήσει τη νεαρή αλλοδαπή  για να μάθει πληροφορίες.  Για μία ώρα περίπου τις έκανε πάρα πολλές ερωτήσεις προκειμένου  να καταλάβει αν έχει ανάμειξη στην εξαφάνιση του. Εκείνη του ορκιζόταν πως δεν ήξερε τίποτα για το χαμό του.  Το μόνο που κατάφερε να μάθει ήταν πως γύρω στις έντεκα το βράδυ πριν εξαφανιστεί, είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο και είχαν κανονίσει να  συναντηθούν το απόγευμα της επόμενης μέρας.

Ο Κυριάκος Μετζιδάκης διατηρούσε ένα ακόμη σπίτι που χρησιμοποιούσε από τότε που λειτουργούσε η επιχείρηση του. Σ’ αυτό συνήθιζε να συναντά τη φίλη του.

«Εικάζουμε πως ο πατέρας μου χάθηκε Πέμπτη βράδυ με ξημερώματα Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2016. Όταν ήλεγξα το κινητό του τηλέφωνο διαπίστωσα πως εκείνο το πρωί υπήρχαν αναπάντητες κλήσεις  από τη συγκεκριμένη κοπέλα. Όταν τη ρώτησα γι αυτό, μου είπε πως είχαν μιλήσει το προηγούμενο βράδυ και η συμπεριφορά του της φάνηκε κάπως περίεργη» ανέφερε ο γιος του.

Από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς όργωσαν την περιοχή των Χανίων,  ψάχνοντας για τον 60χρονο αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα του παιδιού του που συμμετείχε ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό του, είπε στο «Τούνελ»:

«Πηγαίναμε για ώρες και ψάχναμε σε παραλίες, σπηλιές και γκρεμούς. Δεν μπορεί να χάθηκε από προσώπου γης δυο μέτρα άνδρας».

Το κινητό τηλέφωνο του Κυριάκου Μετζιδάκη βρέθηκε στο γραφείο του σπιτιού του συνδεδεμένο με τον φορτιστή που ήταν στην μπρίζα, κάτι που έκανε κάθε βράδυ. Στα συρτάρια του γραφείου,  βρίσκονταν ακόμα τα προσωπικά του έγγραφα , το κλειδί του δεύτερου σπιτιού του, ο βαφτιστικός σταυρός του που δεν τον αποχωριζόταν ποτέ και κάποιες σημειώσεις με υποχρεώσεις που έπρεπε να τακτοποιηθούν.

Η γυναίκα – «κλειδί»: Μου είπε να βρεθούμε και χάθηκε…

Το «Τούνελ» εντόπισε τη νεαρή αλλοδαπή γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση ο Κρητικός εισοδηματίας. Η ίδια δεν θέλησε να μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής, αλλά απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου «για να βοηθήσει στην έρευνα». Στο βίντεο που προβλήθηκε μεταφέρθηκαν με την διακριτικότητα που απαιτείται, τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους.

Παραδέχτηκε πως  διατηρούσε σχέση με τον αγνοούμενο και αναστατώθηκε όταν έμαθε πως εξαφανίστηκε.

Τον περιέγραψε σαν ένα κλειστό άνθρωπο που δεν μίλαγε πολύ, ο οποίος αρκούνταν να βρίσκεται για λίγο μαζί της και να την κρατάει από το χέρι. Όπως είπε την επισκεπτόταν στο μπαρ που εργαζόταν αλλά δεν έπινε ιδιαίτερα. Ισχυρίστηκε ακόμα πως δεν είχε αντικλείδι του δεύτερου σπιτιού που διατηρούσε ο Μετζιδάκης.

Τελευταία φορά τον είδε μια μέρα πριν χαθεί και μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο στις έντεκα και μισή το βράδυ της ίδιας μέρας. Όπως είπε την κάλεσε εκείνος, για να της πει να συναντηθούν την επόμενη μέρα. Ισχυρίστηκε πως ακουγόταν ένας θόρυβος, σαν να βρισκόταν σε ένα μέρος κοντά σε θάλασσα, αν και ο αγνοούμενος δεν της το επιβεβαίωσε.

«Εμένα μου είχε πει ότι τελευταία ο γιος του του έλεγε να με χωρίσει. Και την Πέμπτη που τον είδα εγώ , έκανε σαν τρελός. Στην αρχή ήταν καλά, μετά που ο γιος του  έβλεπε ότι χαλάει, του λέει θα στα φάει αυτή και άστην. Και αυτός δεν ήθελε τέτοια πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ανέφερε πως του άρεσε να πηγαίνει για βόλτα στο  μοναστήρι του Αγίου Αποστόλου.

Πηγή: anikolouli.gr