Επίθεση σε δημοσιογράφο του STAR από μέλη της Χρυσής Αυγής

Επιτέθηκαν με γροθιές στο τηλεοπτικό συνεργείο

Eπίθεση με γροθιές δέχθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του STAR και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος στη χθεσινή πορεία των μελών της Χρυσής Αυγής για τη μνήμη των δυο νεαρών που εκτελέστηκαν στο Νέο Ηράκλειο.  Με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα προσπάθησαν να εμποδίσουν τον δημοσιογράφο του καναλιού να κάνει την δουλειά του. Ο δημοσιογράφος απλά προσπάθησε να καταγράψει ένα φραστικό επεισόδιο που είχαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής με κάτοικο της περιοχής όταν δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με ανακοίνωσή του το νέο περιστατικό βίας από μέλη της «Χρυσής Αυγής» κατά εργαζομένων στα ΜΜΕ:

«Αυτή τη φορά θύμα των Χρυσαυγιτών ήταν ο δημοσιογράφος του «STAR» Παναγιώτης Μπούσιος, ο οποίος χτυπήθηκε άνανδρα και αναίτια. Ο συνάδελφος κάλυπτε εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο, όταν μέλη της τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ προπηλάκισαν και τον εικονολήπτη, που κατέγραφε την εκδήλωση απαγορεύοντας παράλληλα τη δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται από τους εγκληματίες ναζί της «Χρυσής Αυγής». Προκαλεί, όμως, απορία η στάση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρ’ όλο που βρίσκονταν στην εκδήλωση δεν έκαναν το παραμικρό. Επιπλέον διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κλιμάκωση της βίας εκ μέρους της «Χρυσής Αυγής», καθώς από τις φραστικές απειλές έχουμε φτάσει στους ξυλοδαρμούς και τους προπηλακισμούς.

Κανείς δημοσιογράφος δεν πρέπει να εργάζεται κάτω από τέτοιες συνθήκες. Για το λόγο αυτό ζητούμε από την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να πράξουν το καθήκον τους, ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να επιτελούν το έργο τους χωρίς προπηλακισμούς και απειλές βίας».