«Έχω το χούι να μην είμαι ομοφυλόφιλος, άρα πρέπει να μου αρέσουν οι γυναίκες»

«Έχω να πάω στη Μύκονο 5 χρόνια... Θα το πληρώσουν οι Μυκονιάτες. Δεν πάνε στον διά...ο»!

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών, αφού κέρασε καφέ τη Σάσα Σταμάτη, μίλησε για όλα στην εφημερίδα Παραπολιτικά. Οι ομοφυλόφιλοι, η Μύκονος και το… τσεκάρισμα στα αγόρια που έχουν οι κόρες του. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εξομολογείται…

Είσαι και λίγο γυναικάς, τουλάχιστον από τους λίγους άνδρες που φλερτάρουν τις γυναίκες;
Έχω το χούι να μην είμαι ομοφυλόφιλος, άρα πρέπει να μου αρέσουν οι γυναίκες. Τι να κάνουμε; Να μου αρέσουν οι άνδρες; Είναι της μόδας τώρα, αλλά εγώ αυτή τη μόδα δεν την πάω, είμαι εκτός. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το ωραίο φύλο. Και ο Θεός μού χάρισε τρεις γυναίκες: τις δύο μου κόρες και τη γυναίκα μου. Το «ου μοιχεύσεις» είναι κάτι για το οποίο «ο αναμάρτητος τον λίθο βαλέτω», ας ρίξει την πέτρα. Εγώ δεν είμαι αναμάρτητος.

[dfp_ads id=236982]

Έχεις παρεξηγηθεί για τις δηλώσεις σου για τους ομοφυλόφιλους και σε έχουν πει και ομοφοβικό. Σε ενοχλεί;
Πρώτον, δεν έχω πρόβλημα και έχω πάρα πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους. Δεν με ενδιαφέρει η συμπεριφορά η σεξουαλική του καθενός – είναι δικό του θέμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να μου αναγάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση. Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά: είναι ο επίκτητος και ο συγγενής, ο οποίος γεννιέται έτσι. Εκεί δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, έτσι γεννήθηκε. Τα οιστρογόνα του ήταν περισσότερα από τα ανδρογόνα. Γιατί λοιπόν να τα έχω μαζί του; Δεν είμαι ομοφοβικός.

Βλέπω μικρά αγγελούδια και πάω να τα πιάσω

Τσεκάρεις τους φίλους που έχουν οι κόρες σου;
Οι κόρες μου έχουν προσωπικότητα, έχουν πάρει αρχές, έχουν ρίζες βαθιές και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν μόνες τους. Τις εμπιστεύομαι όσο δεν διανοείσαι. Είναι καλά κορίτσια και δεν έχω λόγους να τις κατασκοπεύω.

Μπορεί όμως να σε φοβούνται οι υποψήφιοι γαμπροί.
Αυτό είναι γεγονός. Καλά θα κάνουν να με φοβούνται. Ο κάθε πατέρας και η κάθε μάνα ξέρουν τι σημαίνει να μεγαλώνεις ένα παιδί από τη σύλληψη μέχρι την αποκατάστασή του και να το φέρνεις σε μια ηλικία μεγάλη. Τριάντα χρόνια φτύνεις το γάλα της μάνας σου, αγωνίες, άγχη, παλεύεις για ένα παιδί. Θα έρθεις εσύ να μου το βασανίσεις; Θα σου κόψω το λαρύγγι. Το να χωρίσει είναι δικαίωμά του. Το να το βασανίσεις δεν σου το επιτρέπω, είναι αδιανόητο. Δεν το έκανα ποτέ μου. Τη γυναίκα πρέπει να τη σέβεσαι.

Θες να τις παντρέψεις και να γίνεις παππούς;
Πάρα πολύ. Το βλέπω στο όνειρό μου κάθε βράδυ. Βλέπω μικρά αγγελούδια και πάω να τα πιάσω. Ξέρουνε εκείνες τι θα κάνουν. Είναι και τυχερά αυτά.

Με γλωσσοφάγανε!

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλάει και για το σπίτι που έχει στη Μύκονο, αποκαλύπτοντας και τον λόγο που έχει να πάει πέντε χρόνια στο νησί.

Σε έχουν κατηγορήσει για τις διακοπές σου στη Μύκονο, για το σπίτι.
Με γλωσσοφάγανε οι κερατάδες. Εγώ στη Μύκονο, στην πραγματική Μύκονο, πάω 45 χρόνια. Στη Μύκονο όπου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν κάθε καλοκαίρι έναν μήνα. Ηταν η Μύκονος που ξέραμε, η παλιά. Αυτή τη Μύκονο που είναι τώρα δεν θέλω ούτε να τη δω. Εχω να πάω πέντε χρόνια. Εχει καταντήσει αηδία. Πάνε Αραβες, πάνε Τούρκοι, χλιδή, πανάκριβα. Εμένα με συγκινεί η Μύκονος που ήξερα. Πας στην Κεφαλονιά, τρως ένα ρυζότο και κάτι ακόμα, 23 ευρώ. Λες «λάθος έκανες, είναι λίγα». Το ίδιο φαΐ στη Μύκονο 170 ευρώ. Ε, όχι. Θα το πληρώσουν οι Μυκονιάτες. Τους τα λέω και δεν με ακούνε. Πρέπει να χαμηλώσουν λιγάκι, γιατί όσο πετάνε τόσο ψηλά, θα καούνε. Οι Αραβες και οι Τούρκοι θα φύγουν με το σκάφος. Ο Ελληνας δεν χρωστάει τίποτα να πληρώνει τα κέρατά του στη Μύκονο. Δεν μπορεί η ξαπλώστρα να έχει 60 ευρώ. Δεν μπορούν να το κάνουν 20 ευρώ τις 2 ξαπλώστρες; Δεν πάνε στον διάολο.

Υπάρχουν όμως κάποια «ψώνια» που πληρώνουν αυτά τα λεφτά.
Κάνεις λάθος. Τα «ψώνια» τελειώσανε. Οι μισοί είναι Κορυδαλλό και οι άλλοι μισοί ψάχνονται. Τελείωσε η Μύκονος που ήξερες. Εγώ τι σου λέω. Ποια Μύκονος; Πάνε αυτά. Οι εποχές της μεγαλειότητος και του Γαβαλά τελειώσανε.