«Έχω 22.000 ένσημα και παίρνω σύνταξη 800 ευρώ»

«Ευτυχώς που είμαι ακόμη ενεργός, μάχιμος και ετοιμάζω συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τη Μαρία Ανδρέου παραχώρησε ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος αποκάλυψε πως παίρνει σύνταξη 800 ευρώ.

Διαβάζω στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής, στις συναυλίες που δώσατε φέτος τον Φεβρουάριο για τα 50 χρόνια προσφοράς σας στη μουσική, ότι έχετε γράψει πάνω από 1.500 τραγούδια. Πώς γίνεται αυτό; Πώς έρχεται η έμπνευση;

«Οταν έχεις συνεργαστεί με τη Μάγια Μελάγια, τον Τώνη Μαρούδα, τον Σώτο Παναγόπουλο, την Μπελίντα, τον Γιώργο Οικονομίδη, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, τη Ζωή Κουρούκλη, πώς να μη γράψεις τόσα τραγούδια; Ολοι αυτοί κρατούσαν τα σκήπτρα στις πίστες, στα θέατρα, στη δισκογραφία.

Ετσι μπήκε στη ζωή μου και ο κινηματογράφος. Εχω γράψει μουσική για 117 ταινίες. Ισως έχω κάνει τις περισσότερες συνεργασίες από όλους τους συνθέτες πάνω στην 7η τέχνη. Επίσης έχω συνθέσει μουσική για 100 θεατρικά έργα, αλλά, παιδί μου, ύστερα από όλη αυτή την καριέρα και 22.000 ένσημα στην πλάτη μου παίρνω σήμερα σύνταξη 800 ευρώ.

Ευτυχώς που είμαι ακόμη ενεργός, μάχιμος και ετοιμάζω συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό -να, τώρα θα μπω στο στούντιο με τον Μανώλη Μητσιά-, γράφω μουσική για μια νέα θεατρική παράσταση, την καινούργια χρονιά θα συνεργαστώ, πρώτα ο Θεός, και πάλι με τον Πάριο και τη Μαρινέλλα. Ετσι πολεμάω την Εφορία και τον ΕΝΦΙΑ (γέλια). Ας είναι καλά τα πνευμόνια μου. Καθημερινά παίζω τρεις ώρες σαξόφωνο και δεν κουράζομαι. Ισως κι αυτό μου δίνει ζωή. Με το σαξόφωνό μου έχω ηχογραφήσει 34 δίσκους».