ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γιάννης Λουκάκος μας μιλά για την καινούργια του εκπομπή

Έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα, το "Master Chef" με παρουσιάστρια τη Μαίρη Συνατσάκη και κριτική επιτροπή τους Λευτέρη Λαζάρου, Γιάννη Λουκάκο και Δημήτρη Σκαρμούτσο, δίνει κάθε βράδυ τη μάχη της τηλεθέασης.

 Ωστόσο, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα στο Newsit, οι τρεις γνωστοί σεφ, εκτός από την κριτική επιτροπή στο ριάλιτι μαγειρικής, έχουν συμφωνήσει με το MEGA να παρουσιάσουν τις δικές τους εκπομπές μαγειρικής, ο καθένας ξεχωριστά. Μπορεί λοιπόν, όπως έχω γράψει, η εκπομπή του Δημήτρη Σκαρμούτσου να πηγαίνει για την επόμενη σεζόν, αλλά -καλώς εχόντων των πραγμάτων!- οι εκπομπές των Λαζάρου και Λουκάκου, θα βγουν στον αέρα, μέσα στο Φεβρουάριο του 2013.

Με αφορμή μάλιστα τη συζήτηση που είχα πριν από λίγες μέρες με το Γιάννη Λουκάκο για το «Master Chef», τον ρώτησα τι θα δούμε στην καινούργια του εκπομπή κι ο γνωστός σεφ, μου είπε πως: «Το περιεχόμενο αυτής της εκπομπής προκύπτει από την πεποίθησή μου ότι δεν υπάρχουν δύσκολες συνταγές! Υπάρχουν συνταγές που δεν έχουν κατανοηθεί και εκτελεστεί σωστά. Οπότε, θα προσπαθήσω με απλό και κατανοητό τρόπο, να δείξω σε κάθε μάγειρα και μαγείρισσα πώς μπορούν τελικά όλοι να δημιουργήσουν πιάτα που συχνά θεωρούν δύσκολα ή και έξω από τις δυνατότητές τους! Λίγο-πολύ, αυτή είναι η φιλοσοφία που διαπερνά επίσης τα βιβλία και το site μου. Ειδικά στο www.yiannislucacos.gr, έχω δημιουργήσει έναν ιστότοπο με μαγειρικές συνταγές, τεχνικές, συμβουλές και γνώσεις για όλους! Ακόμα και ο πιο αρχάριος μάγειρας, μπορεί μέσα από το COOKING GUIDE που έχω φτιάξει με φωτογραφίες, video και κατανοητά κείμενα, να αποκτήσει μια σωστή επαφή με την κουζίνα και να εξελιχθεί, υπό απλές και κατανοητές οδηγίες. Εν ολίγοις, πιστεύω ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μαγειρέψει, αρκεί να κατακτήσει τον σωστό τρόπο. Και εγώ είμαι πρόθυμος να του προσφέρω αυτή τη δυνατότητα, μέσα από απλά και κατανοητά βήματα. Αυτό κάνω μέσω του www.yiannislucacos.gr ήδη και αυτό θα προσπαθήσω να επιτύχω και μέσα από τη νέα εκπομπή μαγειρικής».

Αυτά λοιπόν, μου είπε ο γνωστός σεφ για την καινούργια εκπομπή που ετοιμάζει. Σύμφωνα με το concept της, ο Γιάννης Λουκάκος θα… παραδίδει μαθήματα σε μία ομάδα πέντε περίπου ατόμων, οι οποίοι θα εκτελούν εκείνη την ώρα ό,τι λέει ο γνωστός σεφ. Μην φανταστείτε όμως, ότι η ομάδα αυτή θα αποτελείται από εκπαιδευόμενους σεφ, καθώς οι… μαθητές θα είναι γνωστά πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο. Μπορεί ο Γιάννης Λουκάκος να μην θέλει να αποκαλύψει τα μυστικά της εκπομπής του, αλλά έμαθα πολλά για τα… υλικά που θα χρησιμοποιήσει στο «μαγείρεμα» της εκπομπής του.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες, η εταιρεία παραγωγής έχει προσεγγίσει ήδη και συζήτησε με αρκετούς, όπως τον Πέτρο Λαγούτη, τον Τόμας Πρωτόπαπα και τη Βάσω Λασκαράκη, προκειμένου να… μαθητεύσουν δίπλα στο Γιάννη Λουκάκο ως σεφ και να αποδείξουν on camera ότι η μαγειρική είναι εύκολη όταν μάθεις τα μυστικά της. Καταλαβαίνετε πάντως, ότι το MEGA ποντάρει πολύ στην εκπομπή μαγειρικής, αφού τη… μαγειρεύει με πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι, αν όλα πάνε καλά, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, ώστε η καινούργια εκπομπή του Γιάννη Λουκάκου, να κάνει πρεμιέρα μέσα στο Φεβρουάριο.

Γρηγόρης Μελάς