Αντιδράσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ μετά την αποκάλυψη για τα «μαϊμού» ζωντανά!

Οι δημοσιογράφοι που δεν γνώριζαν και οι παρουσιαστές που στοχοποιήθηκαν από την ανακοίνωση - άδειασμα του καναλιού...

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί από χθες εντός του Ραδιομεγάρου μετά την αποκάλυψη ότι στα πρωινά δελτία ειδήσεων οι παρουσιαστές συνομιλούν με βίντεο…

Μαϊμού ζωντανά στα πρωινά δελτία της ΕΡΤ! Απίστευτη κοροϊδία της δημόσιας τηλεόρασης!

Για πολλούς από τους δημοσιογράφους το «κολπάκι» της ΕΡΤ με τις ψεύτικες ζωντανές συνδέσεις στο δελτίο των 06:00, ήταν κάτι που δεν γνώριζαν ότι συμβαίνει, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν στο σπίτι τους. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες αφού βρέθηκαν να είναι εκτεθειμένοι σε κάτι πρωτόγνωρο για τα τηλεοπτικά δεδομένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Τρούπης λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη:

«Με έκπληξη διάβασα σήμερα σε αναρτήσεις ιστοσελίδων το θέμα με τίτλο «Με ‘’μαϊμού’’ ζωντανές συνδέσεις βγάζει τα πρωινά δελτία ειδήσεων η ΕΡΤ», όπου εμπλέκεται και το όνομα μου. Ήδη επικοινώνησα με τη διοίκηση της ΕΡΤ και εξέφρασα την ανάγκη άμεσης διερεύνησης του θέματος, το οποίο είναι αντίθετο στους κανόνες δημοσιογραφικης δεοντολογίας. Σημειωσα επίσης ότι ουδεμία γνώση, ενημέρωση, αλλά και εμπλοκή έχω με το ζήτημα αυτό».

Η απάντηση της ΕΡΤ, μετά από όλα αυτά, ήταν το παρακάτω δελτίο τύπου, το οποίο από ότι μάθαμε …άλλαξε στη διαδρομή:

«Μία λάθος συννενόηση των συντελεστών στο πρωινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έγινε «θέμα» στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα σε δελτίο των 06.00 αντί της ορθής διατύπωσης της παρουσιάστριας που θα έπρεπε να είναι «ας παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη» ώστε να παίξει αμέσως μετά το σχετικό βίντεο, έπεσε τίτλος «super» που παρέπεμπε σε ζωντανή σύνδεση με τον αρμόδιο ρεπόρτερ. Η ΕΡΤ αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές και να ευχαριστήσει όσους επισήμαναν το λάθος».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΕΡΤ εστιάζει σε ένα μόνο από τα αρκετά δελτία που βγήκαν στον αέρα με «ψεύτικα» ζωντανά και «αδειάζει» την παρουσιάστρια! Αν μη τι άλλο, η παραδοχή ότι δεν πρόκειται για λάθος της μιας φοράς, αλλά για λάθος τακτική που ακολουθείται τον τελευταίο ενάμση μήνα, θα ήταν το ελάχιστο που θα περίμενε κανείς από τη διεύθυνση της δημόσιας τηλεόρασης.