Ανατροπή στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές

Δεν είναι μόνο ο καιρός που έχει γυρίσματα. Ακόμα και στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ πιστεύεις ότι επικρατεί ηρεμία, ξαφνικά… τσουπ, έρχονται οι πάνω κάτω!

Χθες για παράδειγμα, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη, από τα ελάχιστα live προγράμματα των σταθμών αυτή την περίοδο, έγινε ανατροπή, αφού η «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» πέρασε στην κορυφή της κατάταξης.

Σύμφωνα με τους μέσους όρους στο γενικό σύνολο που προκύπτουν από τις τηλεθεάσεις της Nielsen για το τρίωρο χρονικό διάστημα (από τις 7 ως τις 10 το πρωί) που οι τέσσερις εκπομπές βρίσκονται στον αέρα, η εκπομπή της ΝΕΤ κέρδισε τους περισσότερους τηλεθεατές.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκαν το «Πρωινό MEGA» και το «Πρωινό Αντ1», αφού σημείωσαν τους ίδιους μέσους όρους, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η «Πρώτη γραμμή» του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, τα νούμερα τηλεθέασης που έκαναν οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές ανά ώρα και οι μέσοι όροι τους, είναι οι εξής:

Για ακόμα μία μέρα λοιπόν διαπιστώνουμε ότι παρά την καλοκαιρινή περίοδο, η μάχη της ενημέρωσης, αλλά και της τηλεθέασης ανάμεσα στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές θα είναι σκληρή.

Γρηγόρης Μελάς

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης