«Ακόμα και όταν έφτασα 130 κιλά, ο άντρας μου με έβλεπε κούκλα»

«Δεν με έχει πει ποτέ κανείς “χοντρή”. Δεν είχα ποτέ κόμπλεξ».

Συνέντευξη στο περιοδικό «YOU» και την Τίνα Μεσσαροπούλου παραχώρησε η Λένα Μαντά που μίλησε μεταξύ άλλων για τα κιλά της.

Ήσασταν πάντα ευτραφής;

Ναι, πολύ λίγες φορές στη ζωή μου έχω αδυνατίσει. Ο οργανισμός μου, όμως, με ξαναπήγαινε πάντα στα ίδια κιλά. Δεν με νοιάζει το φαγητό αλλά με το γλυκό έχω θέμα. Δεν είχα, όμως, ποτέ πρόβλημα υγείας ούτε κινητικότητας. Έχω κιλά και κάνω τα πάντα, ποτέ δεν με επηρέασαν. Επίσης, ο άντρας μου ακόμα και όταν είχα φτάσει 130 κιλά με έβλεπε κούκλα. Για να χάσεις κιλά πρέπει να σε ενοχλούν κι εμένα δεν με ενοχλούσαν. Περισσότερο με πονάει να κόψω τη σοκολατίνα!

Δεν μπήκατε ποτέ στο τριπάκι επέμβασης;

Εδώ για να βγάλω μια χολή πέρασαν πέντε χρόνια. Δεν μπορώ τα χειρουργεία. Πάλεψα στη ζωή μου με όλες τις δίαιτες, περισσότερο για θέμα υγείας. Και τώρα ακόμα έχω διατροφολόγο, διαφορετικά δεν θα χωρούσα από την πόρτα. Βελονισμό έχω κάνει, από ινστιτούτα έχω περάσει, τα πάντα έκανα. Έχανα κάποια κιλά αλλά μετά τα ξανάπαιρνα όλα, μη σου πω και μερικά ακόμα! Τα χρόνια, όμως, πέρασαν και για να μπω κάτω από το μαχαίρι για κάποια επέμβαση στο στομάχι θα έπρεπε μετά να ξαναμπώ για να κάνω πλαστική λόγω χαλάρωσης. Κι αυτό δεν θα το έκανα για κανέναν λόγο. Φροντίζω, όμως, να μην ανεβαίνω πολύ ψηλά, συν του ότι υπάρχουν πλέον ωραία ρούχα για γυναίκες με κιλά.

Το προσπαθούσατε όμως.

Ναι, και τώρα έχω φορτωθεί με κάποια κιλά γιατί ψάχνουμε όταν πονάμε στην ψυχή την καραμέλα! Μέχρι να βγει ο Γιώργος από την εντατική δεν είχα βάλει μπουκιά στο στόμα μου, μετά που βγήκε όμως έβλεπα ότι είχα ανάγκη ψωμί και γλυκό.

Με τα χρόνια έμαθες να αγαπάς τον εαυτό σου;

Όχι, πάντα τον αγαπούσα. Καταρχάς δεν με έχει πει ποτέ κανείς «χοντρή». Ήμουν πάντα η ψυχή της παρέας. Έμπαινα σε έναν χώρο και μετά από λίγο δεν υπήρχε χώρος για κανέναν άλλον, κι όχι από άποψη κιλών. Δεν είχα ποτέ κόμπλεξ. Αντιθέτως είχε η μαμά μου. Ήταν πάντα 55 κιλά και της έλεγα «ας πρόσεχες ποιον παντρευόσουν». Γιατί ο μπαμπάς μου στα νιάτα του ήταν παχύς και φαίνεται πως κληρονόμησα τον δικό του σωματότυπο!