Αυτιάς: Υπάρχει ένα μυστικό ανάμεσα σε εμένα και τον Παπαδάκη

Διαβάστε: Τι είπε ο παρουσιαστής για ALTER, τηλεθεάσεις και Παπαδάκη.

«Ο Γιώργος είναι συνάδελφος, όχι εχθρός μου. Εγώ δεν έχω εχθρούς, ούτε αντιπάλους. Κάποιοι, όμως, έχουν αντίπαλό τους το χρόνο, όχι εμένα», είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό People ο Γιώργος Αυτιάς, απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του με τον Γιώργο Παπαδάκη. «Βασιλιάδες δεν υπάρχουν. Πέθαναν! Εγώ άλλαξα τρία κανάλια και, όπου κι αν πήγαινα, μετέφερα το κοινό μου, ενώ άλλοι είναι σιγουρατζήδες και μάγκες γιατί έμειναν στο ίδιο κανάλι από τότε που χτίστηκε η Ακρόπολη. Ούτε καρέκλα δεν άλλαξαν! Είναι σαν να παίζει κάθε φορά ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Γίνεται να μην κερδίσει; Προσωπικά, δίνω τους αγώνες μου και εκτός έδρας, ενώ άλλοι δεν έχουν παίξει ούτε με τον άγιο Ιερόθεο», είπε ο Γιώργος Αυτιάς και συνέχισε: «Όταν έφυγα από τον ΑΝΤ1, μου είπαν: «Θα καταστραφείς!». Πήγα στον Alpha, έχτισα το πρωινό με σκληρή δουλειά και πέτυχε. Μετά, όταν πήγα στο Alter, κάποιοι μου είπαν πως δεν θα κάνω πάνω από 8%. Όταν δουλεύεις όμως, ο κόσμος σε ανταμείβει. Ακόμα και αυτές τις μέρες που, λόγω των απεργιών στο Alter, δεν βγάζαμε εκπομπή ο κόσμος ήταν πάντα δίπλα μας».

Στη συνέντευξή του, ο παρουσιαστής μίλησε και για ένα μυστικό που γνωρίζουν ο ίδιος και ο Γιώργος Παπαδάκης. Είπε χρακτηριστικά: «Φαντάσου να έκανες 40%, να ήμουν το δεξί σου χέρι, κι όταν έφευγα, να σου έπαιρνα τους μισούς τηλεθεατές. Δηλαδή, πρέπει να με αγαπάει ο Παπαδάκης; Από τη στιγμή που του πήρα τη μισή τηλεθέαση –και μάλιστα τον καλό κόσμο–, είναι δυνατόν να με αγαπάει; Ήθελα να κάνω κι εγώ τη δική μου καριέρα. Δεν έκλεψα κανέναν, δούλεψα σκληρά για να καταφέρω ό,τι κατάφερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό ανάμεσα σ’ εμένα και στον Παπαδάκη, το οποίο θα αποκαλύψω εν καιρώ».

Για την κρίση που υπάρχει στο Alter ο Γιώργος Αυτιάς λέει: «Όταν τέθηκε θέμα πληρωμών στο κανάλι, τους είπα: «Πρώτα θα πληρωθούν οι συνάδελφοί μου και μετά εγώ». Πώς μπορώ να δεχτώ να μείνει απλήρωτος ο καμεραμάν, που κουβαλάει την κάμερα τόσες ώρες στον ώμο του, ο απλός δημοσιογράφος, που παίρνει 700 ευρώ, και να πληρωθώ εγώ; Συγνώμη, αλλά δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου! Πρέπει να σκεφτόμαστε και το διπλανό μας, γιατί ειδικά στην τηλεόραση δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου».