Γλυκές …μεθυστικές αλχημείες

Τρεις συνταγές για γλυκά με αρώματα, που καλύπτουν εντελώς διαφορετικές γευστικές αναζητήσεις, δείχνει ο Στέλιος Παρλιάρος στις Γλυκές Αλχημείες, απόψε στις 19:00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Στέλιος ξεκινά με μια κρέμα με ούζο και κόκκινα φρούτα, όπου το παραδοσιακό ούζο δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο στίβο της ζαχαροπλαστικής. Καταδύεται μέσα σε μια ήδη γευστική κρέμα, που θα σταθεί στο τραπέζι εντυπωσιακή και στεφανωμένη με φρούτα του δάσους.

Οι τρούφες σοκολάτας, στην πιο σαγηνευτική τους μορφή, με ρούμι. Το παντεσπάνι γίνεται ένα σώμα με μια πλούσια κρέμα γκανάς, γεμάτη γεύσεις και αρώματα από μαύρο ρούμι, σοκολάτα και κακάο. Μαζί, θα τυλιχτούν στο αμύγδαλο. Ποιος θα αντισταθεί;

Και η διάσημη πλέον και πολυαγαπημένη μους του Στέλιου με bitter σοκολάτα και ουίσκι, άξια διεκδικεί μια θέση στις σοφιστικέ απολαύσεις. Τη βελούδινη υφή της την οφείλει στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, τη δύναμή της στη σοκολάτα με 70% κακάο και τη φινετσάτη γοητεία της στο ουίσκι.