H εκπαιδευτική .. mainstream τηλεόραση!

Διαβάστε περισσότερα...

Θέματα βγαλμένα από εμπεριστατωμένη δημοσιογραφική έρευνα που θυμίζουν την δημοσιογράφια του παλιού καλού καιρού κάνει όλους τους γερόλυκους της ελληνικής τηλεόρασης που για χρόνια έψαχναν την χαμενη διαπαιδαγώγηση μίας νεότερης γενιάς να ανακουφίζονται.

Τόσο η Κατερίνα Αντωνοπούλου με την εκπομπή «Σε Πρώτο Πλανο» του Αντ1, όσο και η Σοφία Παπαϊωάννου και της εκπομπής της «360 μοίρες» στον Αλφα προσφέρουν αυτό που για καιρό έλειπε από τα κανάλια της «νεολαίας» : μία εκπαιδευτική ανάσα.

Καλή η ψυχαγωγία (και όπως αποδεικνύόυν τα νούμερα η ψυχαγωία στον Αντ1 μονοπωλεί το τηλεοπτικό κοινο) αλλά καλη και η έρευνα.

Αυτό το κατάλαβαν από την αρχή οι προαναφερθείσες κυρίες και έδωσαν νέα πνοή στις εκπομπές ουσίας , βάζοντας μία φρέσκια πινελιά αφού δεν έπεσαν στην παγιδα της συντηρητικότητας των περισπούδαστων «σοβαρών¨¨της τιβί.

Νέές ιδεες, φρέσκια θέματα, ταξίδια, συζητήσεις με ανθρώπους όλων των ηλικιών και κυρίως με νεους αλλά και μίά ντοκιμαντερίστικη αισθητική που πολλοί θα ζήλευαν. Μπράβο.

Βέβαια στα νούμερα της AGB κερδισμένος βγαίνει πάλι ο Αντ1 καθώς η μέρα προβολής της εκπομπής «Σε πρώτο πλάνο» εκμεταλλεύεται την εδώ και χρονια τεράστια απήχηση που έχει στο κοινό το κυριακάτικο σόου που προηγείται.

Τάκης Παπαντωνίου