"Άρχισα να φέρομαι λίγο αλαζονικά στη ζωή. Νόμιζα ότι η ζωή μου χρωστούσε" δηλώνει ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου.
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, το βράδυ της Τετάρτης, στη Ρέα Βιτάλη και την εκπομπή “Κεραία” στο ERTNews. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής μίλησε από καρδιάς για τον θάνατο του αδελφού του, τις τελευταίες του στιγμές αλλά και το διάστημα μετά από αυτόν.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως “με πονάνε ακόμα τα μάτια του, κυρίως η αίσθηση ότι ένιωθε πάρα πολύ μόνος. Δηλαδή νομίζω ότι αυτή η αρρώστια έχει πολύ μοναξιά. Η άλλη εικόνα ήταν Μεγάλη Παρασκευή πριν τον Ιούνιο, το Πάσχα το τελευταίο που περνάει ο Επιτάφιος έξω από το σπίτι, ο Νίκος στεκόταν – δεν στεκόταν πια και καθόταν μόνος και έβλεπε τον Επιτάφιο και έκλαιγε γιατί καταλάβαινε”.
“Και φτάνουμε δυστυχώς στον θάνατο” υπογραμμίζει η Ρέα Βιτάλη με τον καλεσμένο της να σχολιάζει τα εξής. “Ανακούφιση. Υπέφερε, παρακαλούσα… Παρακαλούσα… Μια εβδομάδα πριν πεθάνει είχε ξαναπέσει σε κώμα και η μητέρα μου μού είχε πει “σε παρακαλώ, δεν είμαι έτοιμη”.
“Τον επανέφεραν μετά από 20 λεπτά και την παρακάλεσα “την επόμενη φορά, σε παρακαλώ πολύ, ταλαιπωρείται. Δεν υπάρχει”. Ή όταν πέθανε, η μητέρα μου μού είπε με ένα κλάμα χαμηλόφωνα “σε παρακαλώ, μπορούμε να τον πάρουμε σπίτι;”. Εγώ δεν έκλαιγα και της είπα, “στο σπίτι ή εγώ ή ο Νίκος”. Έπρεπε να διευθετήσω και αυτά τα θέματα”
“Το μετά έχει να κάνει με αυτή την παύση. Ο Δημήτρης δεν ξαναέγινε Δημήτρης, έτσι κι αλλιώς, είχα ένα δίκοπο μαχαίρι. Άρχισα να φέρομαι λίγο αλαζονικά στη ζωή. Νόμιζα ότι η ζωή μου χρωστούσε, το πέρασα αυτό το στάδιο αλλά η ζωή δεν χρωστάει σε κανέναν και τίποτα. Πέρασα ένα ζόρι που νόμιζα ότι είμαι μονίμως άρρωστος. Δεν μπορούσα τη φθορά του σώματος, αυτό που αισθανόμουν ότι ο αδελφός μου έχανε την αίσθηση, αυτή την απώλεια του εφηβικού – νεανικού σώματος… Ποιος το αντέχει και σε λάθος ηλικία;” πρόσθεσε, εμφανώς συγκινημένος και φορτισμένος συναισθηματικά, ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου στην πρεμιέρα του νέου κύκλου της εκπομπής “Κεραία” στη δημόσια τηλεόραση.
