Που χάθηκε η Κατερίνα Γαβαλά;

Έγινε γνωστή μέσα από τις σειρές του Νίκου Φώσκολου...

 Η Ναξιώτισσα Κατερίνα Γαβαλά έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τους ρόλους της στις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου.

Πέρασε από οντισιόν το 2002 και κέρδισε με πολλή δουλειά τους πρώτους μικρούς ρόλους της στο «Καλημέρα Ζωή», ώσπου ο κορυφαίος τότε σκηνοθέτης αναγνώρισε στο πρόσωπο της ένα μεγάλο ταλέντο, μια σπουδαία καλλιτεχνική φλέβα, ένα κορίτσι αγνό και άψογη επαγγελματία, όπως είχε εξομολογηθεί σε τηλεοπτική συνέντευξη του στον «Πρωινό Καφέ» της Ελένης Μενεγάκη στον ΑΝΤ1.

Της εμπιστεύτηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως εκείνον της Κατερίνας Βέικου, συζύγου του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Χρυσολωρά (Γιάννης Ευαγγελίδης) στο «Καλημέρα ζωή» και στη συνέχεια τη μετέφερε στη «Λάμψη» όπου ενσάρκωσε την τελευταία γυναίκα του Γιάγκου Δράκου (Χρήστος Πολίτης) και όπως έχει δηλώσει, «τον αγαπάω και του χρωστάω πολλά».

 

Η Κατερίνα πριν από έξι χρόνια έγινε μανούλα και απέκτησε αγοράκι που της μοιάζει καταπληκτικά, καρπός του έρωτα της με τον ηθοποιό Δημήτρη Δρακόπουλο, όπου μεταξύ άλλων υποδύθηκε τον Αλέξη Δράκο.

Εκτός από τις καθημερινές σειρές, η Κατερίνα εμφανίστηκε και σε άλλα αγαπημένα προγράμματα. Το 2005 υποδύθηκε την Υβόννη στην καθημερινή σειρά «Έρωτας», στο «50-50» και το 2008 στα «Μαύρα μεσάνυχτα».

Πέρα από ηθοποιός είναι και ένα ευαίσθητο κορίτσι με μεγάλη αγάπη για το συνάνθρωπο της. Για αυτό συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα «Θέατρο κατ’ οίκων» δίνοντας παραστάσεις σε σπίτια ανήμπορων ανθρώπων και πλέον εργάζεται ως δασκάλα – εμψυχώτρια στα δημιουργικά εργαστήρια εφήβων του Εθνικού Θεάτρου.

 

Ως νηπιαγωγός συνεργάζεται με σχολεία, διδάσκει θεατρικό παιχνίδι, θεατρική αγωγή και σκηνοθετεί παιδικές παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια τις τηλεοπτικές εμφανίσεις προκειμένου να μη χαρακτηριστεί «μαϊντανός» και όλη η προσοχή της είναι στραμμένη στο παιδάκι της.