Ο John Travolta επιστρέφει με έναν τρόπο που κανείς ίσως δεν περίμενε. Το νέο του project, το Propeller One-Way Night Coach, είναι μία βαθιά προσωπική ταινία, την οποία υπογράφει ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης, αφηγητής και παραγωγός, μετατρέποντας μια αεροπορική διαδρομή στην Αμερική σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι γεμάτο νοσταλγία, ενηλικίωση και old-school glamour.
Η ιστορία μάς μεταφέρει στη “χρυσή εποχή” των αεροπορικών ταξιδιών, τότε που το να πετάς έμοιαζε περισσότερο με κοσμικό γεγονός παρά με υποχρέωση. Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται ο Jeff, ένα νεαρό αγόρι με εμμονή στα αεροπλάνα, τον οποίο υποδύεται ο πρωτοεμφανιζόμενος Clark Shotwell. Μαζί με τη μητέρα του, που υποδύεται η Kelly Eviston-Quinnett, ξεκινά ένα μονόδρομο ταξίδι προς το Hollywood, μόνο που η πτήση καταλήγει να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του.
Από τα αεροπορικά γεύματα και τις αεροσυνοδούς με τη vintage αισθητική μέχρι τις αναγκαστικές στάσεις και τους αλλόκοτους συνεπιβάτες, το Propeller One-Way Night Coach φαίνεται να θυμίζει ταυτόχρονα παραμύθι ενηλικίωσης και ερωτική επιστολή στην αμερικανική ποπ κουλτούρα των 60s και 70s.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή της κόρης του Travolta, Ella Bleu Travolta, η οποία εμφανίζεται ως μία από τις αεροσυνοδούς της ταινίας, δίνοντας ακόμη πιο προσωπικό χαρακτήρα στο project.
Για τον ίδιο τον Travolta, η ταινία μοιάζει σχεδόν φυσική εξέλιξη της αγάπη που έχει δηλώσει εδώ και πολλά χρόνια για την αεροπορία. Εκτός από ηθοποιός, άλλωστε, είναι εδώ και χρόνια πιστοποιημένος πιλότος, με γνωστή εμμονή στα αεροπλάνα και τα ταξίδια.
Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Cannes Film Festival πριν κυκλοφορήσει στις 29 Μαΐου στο Apple TV.
credits φωτογραφιών: Apple TV.
