Zappit

Μιχάλης Αεράκης: «Για κάθε ρόλο ανασύρω αυτούς τους ειδικούς φακέλους»

"Οι φάκελοι αυτοί προέρχονται από τις μνήμες του, από τις εμπειρίες του, από πράγματα που έχει παρατηρήσει στη διάρκεια της ζωής του" δήλωσε ο Μιχάλης Αεράκης.

Ο Μιχάλης Αεράκης έδωσε συνέντευξη στο ΕΓΩ και στον Γιώργο Μουλά και μίλησε για το πως καταφέρνει να χειριστεί τον εκάστοτε ρόλο που υποδύεται.

Γενικότερα προσπαθήσατε να κουμπώσετε με έναν τρόπο τον εκάστοτε ρόλο στη ζωή σας;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Κάθε άνθρωπος έχει μέσα στο μυαλό του φακέλους. Οι φάκελοι αυτοί προέρχονται από τις μνήμες του, από τις εμπειρίες του, από πράγματα που έχει παρατηρήσει στη διάρκεια της ζωής του. Επειδή λοιπόν θέλω να πιστεύω κι έτσι είναι ότι η ζωή μου είναι πολύ πλούσια σε επίπεδο εμπειριών, μπαίνοντας στο καμίνι της εργασίας από 12 χρονών παιδάκι, πουλώντας λαχεία, ανασύρω ανάλογα με το ρόλο αυτούς τους φακέλους, τους ειδικούς φακέλους που απαιτεί ο κάθε ρόλος. Έτσι λοιπόν προσαρμόζομαι σε αυτές τις απαιτήσεις πέραν βέβαια της επιπλέον γνώσης που πρέπει να αποκτήσεις ή να διαβάσεις περισσότερα πράγματα ανάλογα με το ρόλο που υποδύεσαι. Αλλά η μνήμη για εμένα είναι το πιο ισχυρό οπλοστάσιο ενός ηθοποιού. Οι εμπειρίες.