Ιωσήφ Μαρινάκης: «Δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις στη δουλειά μας»

Ιωσήφ Μαρινάκης

«Νομίζω οι αμοιβές είναι ανάλογες των μπάτζετ. Δύσκολα θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση».

Στο “tv kous kous” του Ελεύθερου τύπου της Κυριακής και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου έδωσε συνέντευξη ο Ιωσήφ Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τις κυπριακές τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά και την κατάσταση στην Ελλάδα.

Πως και που σε βρίσκει το φετινό καλοκαίρι;

Είμαι σε μια ωραία φάση, καθώς προσπαθώ να ξεκουράζομαι όταν το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, κάνοντας εξορμήσεις στα νησιά μας. Παράλληλα, όμως, έχω τη χαρά το κοινό να με βλέπει σε μια ωραία παραγωγή στον ΑΝΤ1.

Πρωταγωνιστείς στη σειρά “Οργή”, μια κυπριακή παραγωγή που παίζεται στο κανάλι του Αμαρουσίου. Πώς ήταν η εμπειρία της Κύπρου;

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω σε κυπριακές δουλειές. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο το να πηγαινοέρχεσαι Αθήνα – Κύπρο, το να συμπυκνώνεις τις ημέρες δουλειάς και να κάνεις 16ωρα γυρίσματα, ωστόσο γίνονται ωραίες δουλειές και αυτό είναι σημαντικό.

Νιώθεις ότι οι κυπριακές σειρές έχουν γίνει μόδα ή αλλιώς, έχουν πάρει τα πάνω τους;

Δεν ξέρω αν είναι μόδα, ξέρω όμως ότι οι Κύπριοι επενδύουν στις σειρές τους. Μπορώ, μάλιστα, να πω ότι κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται καλύτερα εκεί.

Στην Ελλάδα, αντίστοιχα, γίνονται;

Τα πράγματα αλλάζουν, είναι σαφέστατα καλύτερα σε σχέση με αυτό που ζήσαμε στην κρίση. Έρχονται σε μια ισορροπία, δεν υπάρχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα του παρελθόντος. Από την υπερβολή προς τα πάνω και τα δεκάδες σήριαλ, στην υπερβολή προς τα κάτω και τις σχεδόν ανύπαρκτες παραγωγές. Σίγουρα δεν θα γίνουν όπως τις καλές εποχές, καθώς δεν υπάρχουν ανάλογα μπάτζετ. Όμως αυτό που πρέπει, είναι όλοι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να μην κάνουμε εκπτώσεις στη δουλειά μας.

Όσον αφορά στις αμοιβές;

Νομίζω είναι ανάλογες των μπάτζετ. Δύσκολα θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση.