Η Έλενα Τοπαλίδου παραχώρησε συνέντευξη στην parallaxi και στον Γιώργο Σταυρακίδη, με αφορμή την περιοδεία της παράστασης «ζ-η-θ-ο ξένος» σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Η γνωστή ηθοποιός και χορεύτρια παραδέχτηκε ότι έγινε άνθρωπος της σιωπής και πλέον το απολαμβάνει.
Είσαι δηλαδή άνθρωπος της σιωπής κι εσύ;
Δεν ήμουν τέτοιος άνθρωπος. Έγινα όμως. Είμαι πια και το απολαμβάνω. Στην παρατήρηση των πραγμάτων και όχι πως απαραίτητα θα έπρεπε να απολογηθώ για τον εαυτό μου ή να εξηγήσω κάτι για μένα. Θα έλεγα πως αυτό όλο είναι για μένα σωτηρία αυτή τη στιγμή, αλλά όσο το σκέφτομαι θα σου έλεγα πως όχι, δεν χρειάζεται να σωθώ από κάτι. Θα πω λοιπόν πως είναι απόλαυση αυτό που μου συμβαίνει.
Είναι πολύ ωραία η ζωή μου αυτή τη στιγμή και την απολαμβάνω όλο και περισσότερο όταν συνειδητοποιώ πόσα λεπτά σιωπής μπορώ ακόμα να αφήσω να υπάρξουν. Απολαμβάνω πλέον τη ζωή μου μέσα από την τέχνη μου, τη ζωή μου με το παιδί μου και μέσα από όλα που συμβαίνουν γύρω μου με κάτι που δεν ήξερα ότι θα έχει τόση πλάκα. Ξέρεις, η βασική μου πάλη ήταν με εμένα και εξεπλάγην όταν κατάλαβα πως μπορώ να έχω τον εαυτό μου τόσο καλή παρέα.
Πηγή: NDP