Zappit

Χρήστος Ανθόπουλος: «Δεν ήταν το όνειρό μου να ασχοληθώ με την τηλεόραση»

"Ήμουν ήδη σε συζητήσεις με τον ΣΚΑΪ..."

Η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του όταν αποφάσισε να πει το «ναι» στην πρόταση που του έγινε να συμμετάσχει στην εκπομπή του Μακεδονία TV Κορίτσια Για Σπίτι με την Ελένη Τσολάκη και τη Σοφία Γκόσιου. Ο Χρήστος Ανθόπουλος στο περιοδικό People και στη Μαρία Παπαϊωάννου, μίλησε για την τηλεοπτική του πορεία.

«Από μόνο του όλο αυτό ήταν τρελό. Εγώ όμως ήθελα να το προχωρήσω και να κάνω κάτι δικό μου. Κάποιος θα έλεγε “Έχεις αυτό, πού πας στα βαθιά να κάνεις κάτι δικό σου από την αρχή;’’

Ήμασταν μια τριάδα φίλων που είχαμε δουλέψει πάνω σε παραγωγές μαζί, είχαμε κάνει και διαφημιστικά. Κάποια στιγμή, λοιπόν, βάλαμε κάτω τις ιδέες μας και αποφασίσαμε να στείλουμε έναν πιλότο εκπομπής στο Mega. Το 2014, λοιπόν, ξεκινήσαμε το late night show με τίτλο Εεεεε. Μπήκαμε κατευθείαν στα βαθιά. Ετοιμάσαμε 12 επεισόδια με τρεις καλεσμένους το καθένα. Ήταν κάτι πολύ διαφορετικό για εκείνη την εποχή.»

Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Ακολούθησε η συνεργασία με την Digital Minds για το κανάλι του στο YouTube, ενώ σύντομα χτύπησε το τηλέφωνό του από την τότε διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ Άλκηστις Μαραγκουδάκη: «Ήταν η πρώτη που με πήρε τηλέφωνο με το που τελείωσε το Εεεεε, τον Απρίλιο του 2015. Μου είχε ζητήσει να κάνουμε ραντεβού, αλλά τότε ήταν ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχειας της συνεργασίας με το Mega, οπότε δεν ήμουν 100% έτοιμος για κάτι άλλο. Αργότερα πήγα στον ΣΚΑΪ και ξεκινήσαμε με την εκπομπή ΣΠΟΡΤέΞ.

Ήμουν ήδη σε συζητήσεις με τον ΣΚΑΪ και προχωρούσα το πρότζεκτ, όταν μου έγινε η πρόταση να κάνω ένα ραντεβού με την Ελένη. Πήγα να μιλήσω, γιατί… είναι η Ελένη Μενεγάκη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με τεράστια εμπειρία στην τηλεόραση και το ραντεβού μαζί της με βοήθησε σε πολλά πράγματα. Μιλήσαμε για πολλή ώρα, με συμβούλεψε σε αρκετά θέματα και μπορώ να σου πω ότι το ραντεβού αυτό συνετέλεσε θετικά στη φετινή μου εξέλιξη. Ήθελα να πάω για να γνωριστούμε και να μου εκφράσει τις σκέψεις της.

Πέρσι τον Ιούλιο κάναμε μια συζήτηση με σκοπό να βρούμε ιδέες. Πάντα έχω κάποια κόνσεπτ εκπομπών στο συρτάρι. Τις σκέφτομαι, τις σημειώνω και τις συζητάω για να δω πώς μπορούν να εξελιχθούν. Κάπως έτσι καταλήξαμε στο The Touristes. H ταξιδιωτική εκπομπή είναι δύσκολη, γιατί απαιτεί αντοχές, καθώς κάνεις όλη μέρα γυρίσματα και είσαι με μια βαλίτσα στο χέρι. Αποφασίσαμε ότι θα ήταν ωραίο να υπάρχει μια συμπαρουσιάστρια και έτσι ξεκινήσαμε την αναζήτηση. Σκεφτήκαμε ότι η Ελένη Βαΐτσου είναι η ιδανική επιλογή, καθώς θεωρήσαμε ότι θα αντέξει κι εμένα. Γιατί ήταν κι αυτό ένα πρόβλημα. Ποια θα με αντέξει;

Η Ελένη έχει τρομερές αντοχές. Κάναμε γυρίσματα με το που φτάναμε. Δεν της έπαιρνε χρόνο για να βαφτεί, έφτιαχνε μόνη της το μαλλί της και ξεκινούσαμε από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Για εμένα αυτό ήταν το βασικό κομμάτι. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για μια ηθοποιό. Ο καθένας, λοιπόν, είχε τον ρόλο του. Τα πράγματα ήταν ξεκαθαρισμένα, ώστε να ξέρει ο καθένας πού βαδίζει.

Δεν πιστεύω ότι πρέπει απαραίτητα να κάνεις παρέα, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να έχεις πολύ καλή χημεία. Με την παρέα πολλές φορές μπορεί να φθείρεσαι. Γίνεσαι υπερβολικά άνετος και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει πάντα ένα μικρό τοιχάκι και ένας επαγγελματισμός».