Αίαντας Μανθόπουλος: Άγριος καβγάς στο δικαστήριο με την πρώην σύντροφό του Δέσποινα Παπαθανασίου

Αίαντας Μανθόπουλος

Καταδικάστηκε ο ηθοποιός. Κακός χαμός έγινε στη δίκη!

Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ με πρωταγωνιστές τον Αίαντα Μανθόπουλο και την πρώην σύντροφό του, Δέσποινα Παπαθανασίου, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί, γράφτηκε στις δικαστικές αίθουσες, με φαρμακερές ατάκες. Ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση και καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση (με τριετή αναστολή), με αφορμή την εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή τον Μάιο του 2009, κατά τη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε «εκβιάστρια» την πρώην αγαπημένη του.

Ο άγριος καβγάς στο δικαστήριο, όπου έγινε της τρελής, όπως αποκαλύπτει η Σοφία Σπίγγου στην εφημερίδα Espresso, έφερε μεταξύ άλλων ξανά στο προσκήνιο τις θλιβερές καταγγελίες περί κακοποίησης του ενήλικου πλέον παιδιού τους και το τεστ DNA για την πατρότητα, ενώ ο ηθοποιός καθόταν σκυφτός στο εδώλιο, περιγράφοντας την καταστροφή της καριέρας του έκτοτε.

«Όταν γνωριστήκαμε το 1997, εκείνη ήταν πρώην μοντέλο. Ζύγωνε τα 40, ήταν πολύ μεγαλύτερή μου», είπε ο Αίαντας Μανθόπουλος. «Δεν ήταν ο τελευταίος άντρας στη Γη για να είμαι μαζί του. Κι εγώ δημοφιλής ήμουν», σημείωσε η Δέσποινα Παπαθανασίου, που εξετάστηκε πρώτη στο δικαστήριο.

«Είπε ότι είχαμε μια σχέση. Τη χαρακτήρισε «όχι ακριβώς εφήμερη». Μεταξύ άλλων, είπε ότι «έπρεπε να ελέγξω αν το παιδί ήταν δικό μου». Αυτό με προσβάλλει. Να λες τέτοιο πράγμα για μια γυναίκα; Έκανε αντιπερισπασμό, για να φύγει η προσοχή από άλλο σοβαρό θέμα για το παιδί. Υπάρχει δόλος φοβερός. Το κακό ήταν ότι δημιουργήθηκε η απαγόρευση να δει το παιδί του. Προσπάθησε να θολώσει τα νερά, να πει ότι είναι αθώος. Παντού ψέματα φρικτά για εμένα»…

Όπως υποστήριξε, ο Αίαντας Μανθόπουλος έβγαινε στα κανάλια και την κατηγορούσε για να πάρει… έναν ρόλο: «Εκείνος ήταν ηθοποιός, εγώ μοντέλο και ασχολιόμουν με δημόσιες σχέσεις. Δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής το 2009, είχε πέσει στην αφάνεια. Ξανάγινε με αυτή την ιστορία. Το είπε και για τα επαγγελματικά του. Ήταν χαμένος και πήρε δύο ρόλους».

Σε προηγούμενη δικαστική διαμάχη τους, η Παπαθανασίου είχε ανακαλέσει μήνυση σε βάρος του ηθοποιού, γιατί «το παιδί ήταν ήδη μεγάλο και δεν ήθελα να το στιγματίσω. Ανακάλεσα τη μήνυση. Παραιτήθηκα κλαίγοντας για να το προστατέψω». Όπως κατέληξε, ζητώντας την ποινική τιμωρία του πρώην συντρόφου της, «αυτός ο άνθρωπος δεν έχει όριο και πρέπει να το μάθει».

[dfp_ads id=236982]

Διατροφή 700 ευρώ

Το πρώην μοντέλο, που σήμερα διοργανώνει συνέδρια, απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν ζητούσε χρήματα από τον Μανθόπουλο, περιέγραψε: «Εκείνος στην εκπομπή είπε ότι τον εκβίαζα με το παιδί. Με παρουσίασε ως εκβιάστρια και αδιάφορη μητέρα. Ως προς τη διατροφή συμφωνήσαμε κάποια χρήματα. Όταν βγήκε η απόφαση, ήταν 150.000 δραχμές. Τώρα δίνει 700 ευρώ τον μήνα».

Αν και η ίδια προσπαθούσε να αποφύγει τις αναφορές στο ζήτημα του παιδιού, δεν μπόρεσε να μην απαντήσει, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν έχει επαφή με τον πατέρα του: «Υπήρξε δικαστική απόφαση. Ακολούθησε άγρια κατάσταση. Αντί να κάνει κάτι γι’ αυτό, έκανε μηνύσεις κι έβγαινε στην τηλεόραση για να με εκβιάσει».
Προς υπεράσπιση των βραβείων και του κοινού του υποστήριξε πως βγήκε στην εκπομπή ο ηθοποιός, σε μια απολογία με εξάρσεις. «Επειδή είχε γίνει γνωστή η ιστορία με την πρώην μου, αυτό είχε βλάψει την υπόληψή μου και της οικογένειάς μου. Ήμουν γνωστός, έχω πάρει τόσα βραβεία. Έπρεπε να μιλήσω και να υπερασπίσω την τιμή μου και του παιδιού μου».

Σχολιάζοντας την υπόθεση κακοποίησης του παιδιού, ο Αίαντας Μανθόπουλος έκανε λόγο για τρελές απαιτήσεις από την Παπαθανασίου: «Μεγάλη Τρίτη, είχε τις παιδοψυχιατρικές εκθέσεις και Μεγάλη Πέμπτη μού το έδωσε για Πάσχα. Αν κακοποιούνταν σεξουαλικά, θα το έδινε στον κακοποιητή; Έπαιρνε διατροφή. Πήγα δικαστικά, γιατί μου ζητούσε κι άλλα. ήταν τόσο φορτική στις απαιτήσεις της, που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Σχεδόν ένα διαμέρισμα τον χρόνο! Τότε έπαιζα στη «Μάλα» με την κυρία Βίσση. Έκτοτε παίρνω 1,20 ευρώ για κάθε επεισόδιο σε επανάληψη».

«Διαλύθηκα παντελώς. Τελείωσαν όλα για μένα»!

Σε δραματικούς τόνους έκλεισε (όπως ξεκίνησε) την απολογία του ο Αίαντας Μανθόπουλος, περιγράφοντας την επαγγελματική κατρακύλα του, αλλά και την ανάγκη του να δει το παιδί του: «Διαλύθηκα παντελώς. Ψυχολογικά, οικονομικά. Η δουλειά στο ναδίρ. Μια δουλειά έκανα στη Λάρισα από το 2003 έως σήμερα. Τελείωσαν όλα για μένα. Έχω να δω το παιδί μου από τότε. Δεν ήθελα ποτέ να τη θίξω. Γι’ αυτό αναγνώρισα αμέσως το παιδί μου. Ήθελα να δίνω χρήματα και να το βλέπω. Σχεδόν 13 χρόνια δεν είχε πατέρα». Όπως εξομολογήθηκε, «θέλω να πάω κάτω από το σπίτι να του πω «άκου και τον πατέρα σου, έλα να δεις την 93χρονη γιαγιά σου που σε λατρεύει, που θα σου γράψει το σπίτι». Δίνω χρήματα για να μπορεί το παιδί να έχει ό,τι θέλει. Δανείζομαι. Άλλα δύο παιδιά μεγαλώνω, δεν είμαστε δράκοι».

Πήγη: Espresso