Η πρεμιέρα του «Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια» στον Alpha μάς μετέφερε ατμοσφαιρικά στον Πειραιά του 1964, με σκηνικά και φωτογραφία που ζωντανεύουν την Τρούμπα της εποχής.
Δύο οικογένειες με ένοχα μυστικά, ετοιμάζονται να βιώσουν την πιο μεγάλη και τραγική αντιπαράθεση και να μπουν σ’ έναν αδυσώπητο πόλεμο, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι αυτά που τις ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν.
Στο επίκεντρο ο Γρηγόρης Βούλγαρης και ο Στράτος Καπετανάκος, που από φίλοι γίνονται εχθροί, όταν ο πρώτος µαθαίνει ότι ο δεύτερος έχει αφήσει έγκυο την αδελφή του, Λένα. Ο Γρηγόρης τον αντιµετωπίζει κατά πρόσωπο, ο Στράτος στην αρχή το αρνείται και στο τέλος προκλητικά το παραδέχεται, αν και η Λένα ποτέ δεν αποκαλύπτει το όνοµά του. Η Μεγαλοβδοµάδα του 1964 ξεκινάει όπως κάθε άλλη χρονιά. Με την θρησκευτική ευλάβεια των Παθών και την αναµονή της Ανάστασης. Μόνο που η Ανάσταση δεν θα έρθει.
Ένα δυνατό ξεκίνημα που προμηνύει δραματική συνέχεια, με την υπόσχεση για μια μεγάλη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Μπισμπίκη, Κλέλια Ρένεση, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αντώνη Καρυστινό, Αλέκο Συσσοβίτη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Άρη Αντωνόπουλο και Βασίλη Μηλιώνη.