Ηλέκτρα, Τρίτη 10/2 (19:00, ΕΡΤ1) – Μυστικά που αποκαλύπτονται, για να αποκαλύψουν προθέσεις και σχέδια. Στο ναυπηγείο, η ανακοίνωση του Βρεττού πως ο Πέτρος είναι γιος του και διάδοχος της θέσης του, προκαλεί αναστάτωση.
Μόνο ο Νικόλας μένει ήρεμος και βρίσκει ευκαιρία να κάνει μια δική του αποκάλυψη στη Φιόνα: η κόρη της γνωρίζει, πλέον, ότι εκείνη σκότωσε τον πατέρα της. Την ίδια ώρα, ο Χάρης πιέζει τη Ναταλί, να του πει για ποιο λόγο κατηγορεί τη μητέρα της, ότι σκότωσε την Αγνή.
Ο Βρεττός ζητάει από την Τιτίκα να κάνουν μια συζήτηση και της αποκαλύπτει έναν ακόμα θάνατο: τον δικό του. Με τη βοήθεια του Μίμη, ο Παύλος καταφέρνει να εντοπίσει τη διεύθυνση, που ίσως βρίσκεται η κόρη του. Η Νεφέλη όμως, του ξεκαθαρίζει πως αυτό το παιδί, δεν το θέλει και εκείνος της απαντά, ότι θα το μεγαλώσει μόνος του.
Ο Στέργιος βρίσκει το σημείωμα της Δόμνας. Η Ηλέκτρα με τον Νικήτα, την αναζητούν σε όλο το νησί. Τον Στέργιο, τον τρώνε οι τύψεις, κι η Μάρω προσπαθεί να τον αλαφρύνει, λέγοντας του, πως δεν φταίει. «Φταίω», ψελλίζει εκείνος, «φταίω που… σαν σε βλέπω… αλαφραίνει η ψυχούλα μου…» Η Μάρω παγώνει.
Όπως παγώνει και ο Νικόλας, όταν καταλαβαίνει ότι η Αγνή, γύρισε στο ναυπηγείο για να πάρει τα λεφτά της Φιόνας…
Ηλέκτρα, σήμερα στις 19:00 στην ΕΡΤ1.
