Καλεσμένη στο Στούντιο 4 βρέθηκε η Μαρία Κοζάκου, το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να συνομιλήσει για όλα με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ.
Μέσα σε όλα, δε, η γενική διευθύντρια προγράμματος της ΕΡΤ αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο κομμάτι των ποσοστών τηλεθέασης που αφορούν το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.
Ειδικότερα, η Μαρία Κοζάκου σημείωσε χαρακτηριστικά πως “υπάρχουν δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις στην Ευρώπη που δεν μετριούνται, είναι εκτός συναγωνισμού. Υπάρχουν και δελτία ειδήσεων, τα οποία είναι εκτός συναγωνισμού, σε ιδιωτικό και δημίοσιο σε άλλες χώρες. Σήμερα εδώ στην ΕΡΤ, Ελλάδα 2025, εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε. Μας ενδιαφέρει κάθε βράδυ στη μυθοπλασία να δίνουμε μια κινηματογραφική εμπειρία 50 λεπτών στους τηλεθεατές μας με ποιότητα, ήθος, αισθητική”.
“Αυτό μας ενδιαφέρει, αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Αν αυτό το κάτι πάει και πολύ καλά, είμαστε χαρούμενοι. Τα κοιτάζω τα νούμερα, τα κοιτάμε όλοι και δεν περνάει τίποτα στο ντούκου. Νομίζω όμως ότι θα είναι το δεύτερο στη λίστα για μια ανανέωση ενός προγράμματος”.
“Δηλαδή αν υπάρχει μια εκπομπή η οποία ξεχωρίζει, θα της δώσεις μια ακόμα ευκαιρία. Έχει αποδειχθεί ότι στις εκπομπές που ξεχωρίζουν, όταν τους δίνεις μια ευκαιρία, πάνε καλύτερα την επόμενη χρονιά. Επίσης, πιστεύω γενικά ότι η δημόσια τηλεόραση είναι βραδείας καύσεως” πρόσθεσε, ακόμα, η Μαρία Κοζάκου στην καθημερινή εκπομπή της ΕΡΤ.