Zappit

Η συγκλονιστική ιστορία της Άννας Μπαλάν – Βλέπει με τα μάτια της ψυχής τα όνειρα της

"Είτε έγινε λάθος στο μαιευτήριο γιατί μπήκα σε θερμοκοιτίδα και έγινε υπεροξυγόνοση είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν έχει αναπτυχθεί το οπτικό μου νεύρο"

Ένα κορίτσι που δεν γνωρίζαμε οι περισσότεροι, η Άννα Μπαλάν βρέθηκε στα «Μεσάνυχτα» απέναντι από την Ελεονώρα Μελέτη. Η νεαρή κοπέλα γεννήθηκε τυφλή, ωστόσο κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να γίνει ηθοποιός.

Η Άννα Μπαλάν μίλησε στην δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του Alpha για τα χρόνια που έζησε σε ίδρυμα μέχρι να βρεθεί και πάλι στην αγκαλιά της μητέρας της. Επίσης, αποκάλυψε πώς σε ηλικία μόλις επτά ετών και χωρίς να έχει την όρασή της το έσκασε από το σπίτι και τον βίαιο πατέρα της.

Πιο συγκεκριμένα, η νεαρή ηθοποιός σημείωσε χαρακτηριστικά στα «Μεσάνυχτα» πως «είμαι εκ γενετής τυφλή, ναι, είτε έγινε λάθος στο μαιευτήριο γιατί μπήκα σε θερμοκοιτίδα οπότε ίσως έγινε υπεροξυγόνοση είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν έχει αναπτυχθεί το οπτικό μου νεύρο. Το όργανο σαν όργανο του ματιού υπάρχει αλλά το οπτικό μου νεύρο έχει μείνει σε εμβριακή κατάσταση».

«Ένας άνθρωπος ο οποίος γεννιέται με ένα πρόβλημα μαθαίνει να ζει με αυτό. Δεν προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια καινούργια κατάσταση αλλά ζει με αυτή που έχει ήδη γεννηθεί» πρόσθεσε η Άννα Μπαλάν. «Τα χρώματα τα αντιλαμβάνομαι με βάση τον όρο του χρώματος και τα έχω συνδυάσει με άλλα πράγματα της φύσης ή αντικείμενα.»

«Η μητέρα μου δεν κατάφερε να με πάρει μαζί της όταν άλλαξε χώρα γιατί δυστυχώς δεν της το επέτρεπαν» πρόδωσε για την πολύ παιδική της ηλικία η νεαρή ηθοποιός συμπληρώνοντας πως «ο πατέρας μου προσπάθησε να φύγει αλλά για μια γυναίκα, όπως η μητέρα μου ήταν πιο εύκολο να βρει δουλειά σε μια ξένη χώρα».

Όσον αφορά τη σχέση και την καθημερινότητα με τον πατέρα της, η Άννα Μπαλάν δήλωσε με ειλικρίνεια πως «να ζεις με έναν άνθρωπο που είναι αλκοολικός είναι λίγο ζόρικο γιατί δεν ξέρεις τι να περιμένεις» ενώ παραδέχθηκε πως είχε δεχθεί και σωματική βία από τον πατέρα της. «Μέχρι που έφυγα και μπήκα σε οικοτροφείο όπου υπήρχε και σχολείο. Η μητέρα μου μπόρεσε να κινηθεί και νομικά ώστε να μην μπορεί ο πατέρας μου να με πάρει ούτε στις διακοπές».

«Το κομμάτι της βίας δεν μπορώ να το ξεχάσω. Μπορείς να το προσπεράσεις αλλά όχι να το ξεχάσεις» είπε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα στην Ελεονώρα Μελέτη. «Όταν το είχα σκάσει από το σπίτι, για παράδειγμα και με βρήκε, έφαγα ξύλο. Δεν υπήρχε καλή αντίδραση όσο έπινε» συμπλήρωσε.

Όταν ο άνθρωπος βλέπει με τα μάτια της ψυχής, τα χρώματα, τον κόσμο, την καθημερινότητα…