Βερόνικα Δαβάκη

Βερόνικα Δαβάκη: «Δυσκολεύομαι να χωρέσω μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας τους ανθρώπους που έχω ανάγκη να έρχομαι σε επαφή»

Με αφορμή το νέο της θεατρικό εγχείρημα την φετινή σεζόν, πλάι στον Κωνσταντίνο Μπιμπή, η Βερόνικα Δαβάκη έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Hello και τη δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα.

Ανάμεσα σε άλλα, η γοητευτική ερμηνεύτρια μίλησε για την μητρότητα και όσα έχει μάθει καλύτερα για την ίδια μέσα από αυτήν αλλά και για τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Τι έχετε μάθει να διαχειρίζεστε σαν μητέρα;

Ένας Θεός ξέρει! Έχω μάθει να αντιμετωπίζω πιο σφαιρικά τα γεγονότα. Πολλές φορές, όταν πρέπει να εξηγήσεις κάτι σε ένα παιδί ή να το βοηθήσεις να αποδεχθεί και να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καλείσαι κι εσύ να εκλογικεύσεις το τι ακριβώς συμβαίνει, να αναρωτηθείς ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, τι θα μπορούσε να είναι προσβλητικό για κάποιον άλλο, που είναι τα όρια.

Επίσης, μαθαίνω να οργανώνομαι καθώς είμαι τρελά ανοργάνωτη ως άνθρωπος. Τοποθετώ στο ψυγείο post – it με τις δραστηριότητες μου. Έχω σημειώσεις με το πρόγραμμα του κολλημένες παντού, βάζω υπενθυμίσεις στο κινητό. Δεν μπορώ να πω ότι το έχω μάθει, αλλά μπορώ να πω ότι το δουλεύω.

Θα λέγατε ότι είστε σε μια ωραία, πλήρη, χορτάτη φάση της ζωής σας;

Ναι. Αν μου λείπει κάτι, είναι ένα ποσοστό ξενοιασιάς. Νομίζω ότι αυτό είναι κοινωνικό φαινόμενο. Έχουμε ξεχάσει να απολαμβάνουμε τους φίλους μας. Τουλάχιστον εγώ δυσκολεύομαι πολύ να χωρέσω μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας μου τους ανθρώπους με τους οποίους έχω ανάγκη να έρχομαι σε επαφή. Πολεμώ πολύ για να το καταφέρω.

Ως ανάμνηση το έχω να συμβαίνουν – ότι κάποτε βγαίναμε πιο συχνά, πίναμε έναν καφέ, κάναμε ένα πάρτι. Μπορεί να μη βρισκόμασταν σε καθημερινή βάση, αλλά συναντιόμασταν μέσα στην εβδομάδα. Θεωρώ πως χρειάζεται να βάλουμε προτεραιότητα τους ανθρώπους μας και τη σύνδεση μαζί τους. Όλες οι σχέσεις θέλουν τροφή και φροντίδα.

Πηγή εικόνας: NDP Photo

Related news