Θέμις Μπαζάκα: «Έκανα τα πάντα για να χάσω το κοινό μου»!

«Τι σημαίνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής»;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα αναφέρει η Θέμις Μπαζάκα σχετικά με τη φασιστοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και το θεατρικό κοινό στη χώρα μας, στην εφημερίδα Real και την Κάλλια Αναγνωστάκη.

Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην παράσταση «Δυτική Αποβάθρα» -ένα έργο για την Ελλάδα της κρίσης και τον ρατσισμό- που ανεβαίνει στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου στις 5 Ιουνίου, η καταξιωμένη ηθοποιός υπογραμμίζει τα εξής: «Τι σημαίνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής; Πως ποτέ δεν πορευτήκαμε έχοντας κοινωνική συνείδηση και πολιτική σκέψη. Τα χαλιά μας πάντα έξω τα τινάζαμε, φτάνει το «σπιτάκι» μας να ήταν καθαρό. Απαίδευτοι και ατομιστές, ανεύθυνοι για τους εαυτούς μας, αλλά ταυτόχρονα επικριτές των παντων. Κι έτσι ξεβραστήκαμε».

Για το θεατρικό κοινό στην Ελλάδα και τη δική της πορεία, η Θέμις Μπαζάκα σημειώνει: «Δεν είναι τυχαίο πως το αμιγώς θεατρικό κοινό στη χώρα μας ποτέ δεν ξεπέρασε τους 10.000 – 15.000 ανθρώπους. Ας όψεται η έλλειψη εκπαίδευσης. Καμιά φορά μου λένε: «Αυτή η ταινία δεν είναι ωραία». Μα γιατί; Επειδή δεν θυμίζει τηλεόραση; Αφού βάζει τόσα θέματα στο τραπέζι… Εγώ πήγα ουκ ολίγες φορές κόντρα στην τηλεοπτική μου εικόνα. Θυμάμαι τότε στο «Χώρα», που έπαιζα στο New Electric Ballroom και μια κυρία μου εξομολογήθηκε: «Αχ και να ξέρατε τι υπόγεια έχω κατέβει για σας, τι σκάλες έχω ανέβει! Που πάτε και τα βρίσκετε αυτά τα θέατρα;». Έκανα δηλαδή τα πάντα για να χάσω το κοινό μου»!

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Κιμούλης: «Όσο έπαιξα στην τηλεόραση, έπαιξα»