Τα Όσκαρ περνούν σε μια νέα εποχή, αποκτώντας νέο «σπίτι» από το 2029. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών προχωρά σε πολυετή συνεργασία με την AEG, στο πλαίσιο της οποίας η τελετή θα μεταφερθεί στο L.A. LIVE και συγκεκριμένα στο Peacock Theater, όπου θα φιλοξενείται έως το 2039.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας, η συμφωνία προβλέπει εκτεταμένες παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις στις υποδομές του θεάτρου, με έμφαση στη σκηνή, τα τεχνικά μέσα, τον ήχο, τον φωτισμό και τους χώρους backstage, ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες της κορυφαίας κινηματογραφικής διοργάνωσης. Παράλληλα, το ανανεωμένο plaza του L.A. LIVE θα μετατραπεί σε βασικό σημείο για τις αφίξεις των καλεσμένων και το κόκκινο χαλί, ενισχύοντας τη συνολική εμπειρία του θεσμού.
Ιδιαίτερη σημασία έχει και η νέα συμφωνία για την παγκόσμια διάθεση της τελετής μέσω YouTube από το 2029, σηματοδοτώντας μια σαφή στροφή προς τις ψηφιακές πλατφόρμες. Μέχρι και την 100ή τελετή το 2028, τα Όσκαρ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στο Dolby Theatre, όπου φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια.
Φωτογραφία: Getty Images
